Trabzospor bu sezon ne çektiyse direklerden çekti. Düşünebiliyor musunuz, 32. Hafta itibarıyla bordo-mavili takımın direklerden dönen şut sayısı toplamda 25’e ulaştı.. Bu inanılır gibi değil. Fırtınanın Konya maçına bakıyorum iki tane şutu yine direkten geri döndü. Biri Rodallega’nın, diğeri de Ekuban’ın. Yani bu kadar şanssızlık olmaz diyorum, başka da bir şey demiyorum.
 
Konya maçında kesik kesik oynayan Trabzonspor’da işlemeyen tek çark bana göre de Abdülkadir Parmak’dı. Onu da Ünal Karaman hoca tespit etti ve yerine Ekuban’ı dahil edince Trabzonspor bir bütün halinde oynamaya başladı. İlk yarı Trazonspor’un yediği goller tamamen bariz defans hatasından kaynaklıydı. Novak’ın yaptığı hareket affedilir gibi değil. Aslına bakarsanız, ilk yarıda kaleci Uğurcan çakır olmasaydı daha farklı bir skor Trabzonpor’un aleyhine ortaya çıkabilirdi. Aynı şeyi Konya kalecisi Serkan Kırıntılı için de söyleyebiliriz. O da takımı adına önemli kurtarışlarda bulundu. Sonuç olarak ilk yarı 2-1 Konya’nın lehine sonuçlandı.
 
İkinci yarıda Trabzonspor durağan bir hal aldı. Sanki istekli oynamıyorlardı.. Ekuban oyuna girince canlandılar, bu netti. Nwakaeme çok iyi oynadı. Yusuf Yazıcı ilk yarının kahramanıydı, Abdükadir Ömür 90 dakika maçta hiç yoktu. Diyeceğim şudur, bu çocukların sanki kafası biraz karışmaya başlamış. Ayakları yere basmıyordu Konya maçında. Aman dikkat derim ben.. Neyse ben kafayı şu direkerden dönen toplara taktım.. 25 direkten dönen topu vardı demiştik ya Trabzonpor’un, bunların 7 tanesini Rodallega ve 6 tanesini de Ekuban kaleye nişanlamışlar. Alın size ilginç bir istatistiki bilgi. Şaşırtıcı değil mi? Dünya’da bana göre eşi benzeri yokur böyle bir olayın.
 
Sonuç olarak Trabzonpor, 10 maçtır yenilmezlik unvanını öyle ya da böyle devam ettirmesini bildi. 7 galibeyet ve 3 beraberlik elde etmiştir. Başarı mıdır, evet başarıdır. 4’üncülüğü de garantidir. Avrupa kupası garantidir. Haftaya Beşiktaş ile Trabzon’da oynayacaklar yenerseler 3’üncülük şansları da vardır. Daha ne olsun diyelim...
 
Asıl konuya gelelim şimdi, Trabzonspor iyi yoldadır kesinlikle. Ünal Karaman hoca da yaptığı yanlışlara rağmen bu takımının mimarıdır. Derim ki ben Beşiktaş maçı sonrası Karaman hocayla oturun masaya ve uzatın sözleşmesini. Doğru olan budur, haketmiştir. Son söz Trabzonpor, Beşiktaş’ı yener mi? Hakemler bırakırsa şimdiden yener diyorum. Demedi demeyin...