Trabzonspor-Alanya maçı inanılmaz bir maç oldu.
10 kişi kalmasa idi işi daha zordu!
Trabzonspor 10 kişi kalınca stadda taraftar uyandı ve takımı sahiplendi, rakibi baskı altına aldı.
O baskı olmasa Cisse bir metreden dışarı değil topu filelere yollardı ve çok zor durumda kalabilirdik.
Devre arasındaki o görüntüyü izledim.
Ne diyor Ünal Karaman:
‘Siz itilmişler değilsiniz’
Bu söz kime?

Bu söz TFF’ye, bu söz Merkez Hakem Kurulu’na, bu söz sahadaki hakemlere ve topa müdahaleyi görmeyen VAR ve AVAR hakemlerine.
Soyunma odasındaki birliktelik ikinci yarıya yansıyor.
Trabzonspor rakibin üzerine, üzerine gidiyor.
2 pozisyonda da penaltı kazanıyor.
Hosseini birini atıyor diğerinde ise aynı köşeye kaleci yakalıyor.
Rakip yükleniyor.
Uğurcan geçit vermiyor.
Ve bir mucize gerçekleşiyor.
Trabzonspor Alanyaspor’u 1-0 mağlup ediyor.
19 puana çıkıyor.
TAKA Gazetesi Spor Müdürü Yahya Karabina nasıl bir başlık attı:
‘Alayına isyan’
Son yılların en iyi 11. hafta sonucunu aldık.
Zaman, zaman eleştiriyoruz ve yine eleştireceğiz.
Trabzonspor’un menfaatleri için.
Zira Trabzonspor yerel basının varlık nedenidir.
Şamil Ekinci Karadeniz gazetesini neden kurmuştur?
Yaygın medyada hak ettiği haberleri bulamadığı için.
Onun için tebrikler Trabzonspor, yanındayız, destekçiniziz.
 
BU SEVDA MAKAMLAR ÜSTÜNDE
 
Cevat Ocak’ın yazdığı Dozer Cemil kitabı Türkiye’de sporun tüm paydaşlarına ve Trabzonlu Bürokrat ve Siyasetçilerin tamamına yakınına ulaştı ve müthiş geri dönüşler aldı.
Trabzonspor’a sevdası ile bildiğimiz Rize eski Valisi ve Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu da kitabı okudu ve Cevat Ocak’ı aradı, tebrik etti. 20 dakika süreyle Trabzon ve Trabzonspor’u konuştular.

Cevat Ocak, Seyfullah beyin ne kadar iyi bir Trabzonsporlu olduğunu bilmediği için telefonda biraz şaşırdı ve teşekkür etti. Dozer Cemil kitabına TFF Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Hacıkerimoğlu da büyük bir sahiplenme ile destek verdi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ise imza günü gerçekleştirecek.
 
YALÇIN ÇETİN UĞURU!
 
TRT’nin eski spor müdürü ve spikeri Yalçın Çetin, Beinssport’a tranfer olmuştu. Maç anlatımında heyecan fırtınası yaratan Çetin bu sezon Trabzonspor’a uğurlu geliyor.

UEFA Avrupa liginde ve ligde oynadığımız Beşiktaş ve Alanya maçlarını anlatımını gerçekleştiren Çetin’le maçları kazandık ya da tur atladık. Çetin’in Trabzonspor’a uğurlu geldiğini söylemek doğru zira Çetin’in son anlattığı Alanya maçında Cisse boş kaleye atamadı, Uğurcan karşı karşıya kurtardı ve 10 kişi ile Trabzonspor rakibini mağlup ederek çok kritik bir 3 puan aldı.
 
KADININ ADI VAR!
 
Trabzonspor Yönetim Kurulundaki tek kadın Üyesi Av. Eda Lermi Zorer, bir ilke imza atıyor.

Türkiye Süper Ligi’nde mücadele eden takımların kadın yöneticilerine 28 Kasım’da oynanacak olan Getafe maçına davet ettti. Süper Lig’de Fenerbahçe’de 3, Galatasaray’da 3, Göztepe’de 1, Kayserispor’da 1 Kadın yönetici var. Zorer, bu yöneticilerin tümüne davetiyelerinin gittiğini belirtti.

GEÇMİŞ OLSUN KRAL
 
Trabzonspor’un gol kralı ünvanlı ismi Necmi Perekli By-Pass ameliyatı oldu.

Geçmişte kalbinde rahatsızlık yaşayan Necmi Perekli’yi Trabzonspor’da da futbol oynamış Prof. Dr. Ergun Demirsoy İstanbul’da ameliyat etti. Milli takım teknik Direktörü Şenol Güneş’in ziyareti ile mutlu olan kral bir süre sonra Trabzon’da olacak. Geçmiş olsun kral.
 
 ‘HAKEMLERİMİZLE GURURLANDIM’
 
Mahmut Memişoğlu, yıllarını amatör spora adamış bir isim. Trabzon Belediyesi’nden emekli ASKF Başkan vekili.  Şu anda  Sümela Turizmde yönetici pozisyonunda. Bölgeye gelen futbol takımlarının ulaşım organizasyonlarını yapıyor.
 
Bize anlattığı bir olay Trabzon hakemleri adına gurur verici. Mahmut Memişoğlu, geçtiğimiz haftalarda Trabzon hakemliği adına yaşadığı gururu şöyle anlattı:
 
“Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’da Bayrampaşa-Nazilli Belediyespor maçı oynandı. Maçın orta hakemi de Trabzon’un genç hakemlerinden Furkan Aksuoğlu idi. Maçtan sonra Nazilli Belediyespor yöneticisi bizzat beni arayarak hakem için teşekkür etti. Türk futbolunda böyle genç hakemlerin desteklenmesi gerektiğini, bunun için gerekli yerlere de yazılı ve sözlü olarak teşekkür ettiğini söyledi. Furkan Aksuoğlu’nu hiç tanımam ama kulüplerimizden böyle teşekkür alınca ben de Trabzon hakemleri adına gururlandım. Bu gururumu MHK üyesi sayın Turgay Güdü ve diğer yetkililerle de paylaştım. Furkan Aksuoğlu’nun da telefonunu alarak aradım ve ona da teşekkür ettim. Böyle hakemlere her zaman destek olmalıyız.”
 
BİRAZ DA NOSTALJİ
 
1-Trabzonspor 1975-1976 şampiyonu ve hem de Cumhurbaşkanlığı ve Başbakanlık kupası şampiyonu. Milliyet’in spor sayfası…
 
2-1978 Trabzon İdmanocağı’nın futbol takımı. Sağ başta ayakta Erdem.