Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Arsin Belediyesi tarafından düzenlenen “365 Gün Arsin” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Fotoğraf yarışması Arsin’i sosyal ve kültürel alanda tanıtmak amacı ile Türkiye Fotoğraf Federasyonu ile beraber ortaklaşa gerçekleştirildi. Türkiye’nin çeşitli illerin ’den 116 fotoğrafçı katıldı. Jüriler tarafından 396tane fotoğraf değerlendirildi.  Sergi için54 fotoğrafa yer verildi.  Fotoğraf sergisi dört mevsimi kapsayacak şekilde gerçekleştirildi.  Yarışmada birinci 3 bin TL ikinci 2 bin TL üçüncüde bin TL Arsin özel ödülü bin TL ödül kazandı. 

Amacımız Arsin’in Güzelliklerini Ön Plana Çıkarmak

Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen “365 Gün Arsin Fotoğraf” sergisinin ödül töresinin de yaptığı konuşmada: "Geçen sene bir fotoğraf yarışması yaptık foto maraton şeklinde, yaklaşık üç gün süren bir foto maratondu. Arsin’in güzelliklerini ön plana çıkartmaya çalıştık. Bu sene bu yarışmayı 365 günArsin yapalım dedik. Yarışmada daha çok yaz ayına yoğunlaşan eserler oldu. Ama baktık ki bu iş güzel yarışmadan çok güzel eserler çıkıyor Arsin’in tanıtımı için, biz aynı zamanda Trabzon doğal ve tarihi değerleri koruma derneği beraber Arsin’in 35 tane mahallesinde bütün tarihi eserleri bütün doğal güzellikleri hepsini içeren bir çalışma yaptık. Bu çalışmada birde fark ettik ki Yanbolu valisinde ve Arsin’de 26 tane tarihi taş köprümüz var. Santa’nın bütün mahallelerine girdik oralarda bir takım el değmemiş görülmemiş yerleri gün yüzüne çıkartmaya çalıştık. Sergilemeye değer eserlerin birçoğu Santa’dan çıktı. Çok güzel bir doğal bir ortam bırakın tarihi eserlerini mikro klima özelliği olan son derece güzel, Ayder’i, Uzun Gölü aratmayacak güzellikte bir yer ve keşfedilmemiş bir yer" dedi.

“Takdirlerimi sunuyorum”

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Arsin Belediyesi tarafından düzenlenen “365 Gün Arsin” konulu fotoğraf yarışmasının ödül töreninde konuştu: "İkincisi yapılan yarışma bu yönü ile baktığımız zaman “365 gün Arsin” dediğimizde yine bizim ülkemizin bir cennet köşesi olduğunu her yönü ile tarihi, kültürel güzellikleri barındırdığını da biliyoruz ama bu şekilde resmedilmesi fotoğrafa konu edilmesi ayrıca güzel oldu. Fotoğrafa sıradan bakmamak lazım bakarken görmek lazım gördüğünüzde de yaratanın müzicesin tanıklık etmek lazım. Sanatın her yönü ve her alanı her aşaması bir marifet gerektiriyor. Böyle etkinliklerin gençlerimize veya kendisini genç hisseden bütün vatandaşlarımıza katkısı çok. Bu konuda derneklerimiz var, bu konuda organizasyonlarımız çok ve çok güzel eserler ortaya çıkıyor. Dereceye giren ve genel manada katılan bütün arkadaşlarımıza tebrik ve takdirlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu. 

Ödül Törenine Katılanlar

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Arsin Belediyesi tarafından düzenlenen “365 Gün Arsin” konulu fotoğraf yarışmasına katılanlar; Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan HatipoğluArsin Kaymakamı Fikret Dağ Yomra Kaymakamı Hasan Balcı Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Turgut yer aldı. 

Yarışmada Ödül Kazananlar

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Arsin Belediyesi tarafından düzenlenen “365 Gün Arsin” konulu fotoğraf yarışmasında birinci olan isim yayla dönüşü fotoğrafı ile Hasan Zer oldu. Ödülünü Trabzon Valisi Yücel Yavuz verdi. Yarışmanın ikincisi park isimli fotoğrafı ile Ali Mermer Taş oldu. Ödülünü Ortahisar kaymakamı Numan Hatipoğlu verdi. Yarışmanın üçüncüsü kara kuzu isimli çalışması ile Mehmet Özdemir oldu. Ödülünü Arsin kaymakamı Fikret Dağ verdi. Yarışmada Arsin belediyesinin özel ödülünü Arsin belediye başkanı erdem şen verdi. Ödülü alan yarışmacı Abdulkadir topal panoramik isimli fotoğrafla aldı bu ödülü.
Taşkın ZENGİN/Burak YILDIRIM