Trabzonspor tam şampiyonluk yarışına motive olmuşken,  Abdülkadir Ömür, Ekuban ve Yusuf Sarı’nın şok sakatlıkları Bordo-mavili camiada derin bir üzüntü yarattı. Fakat, sakatlanan bu üçlüye en büyük moral Novak golünü atınca gelişti.
 
Kısaca anlatayım. Dakika 17’de Pereria’nn süper ortasına horozlanan Novak kafa golüyle takımını 1-0 öne geçirdi. Ama sonrası insanın tüylerini diken diken ediyor. Şöyle ki, Ekuban, Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı’nın adlarının yazılı olduğu forma, Novak’ın ellerindeydi. Verilen mesaj şuydu; “Golü Sizler
İçin Attık…”
 
Şimdi de, Trabzonspor’un üç oyuncusundan yoksun başladığı maçta neler oldu değerlendirelim. 11’de sürekli oynayan Abdülkadir Ömür’ün yerine Advijaj’a görev verildi, sağ kanattan bindirmeler yaptı gibi gözüktü ama yetersizdi. Abdülkadir gibi içeriye daha fazla girmesi gerekiyor.  Ekuban’ın yokluğunda Trabzonspor çok telaşlıydı. Sörloth o bölgede yalnız kalıyor, hepimiz bunu gördük. Ekuban ile birlikte iyi bir ikili olmuştular. Peki, bu açık bundan sora nasıl kapanacak bu da Ünal Karaman’ın işidir diyelim. Sturridge tam hazır olduğunda Sörloth ikilisi bakalım nasıl bir performansı sergileyecek bunu da zaman gösterecek.
 
Neyse gelelim maça, Gençlerbirliği takımı ne yapması gerektiğini bilerek oynadı. Kaçırdığı net gol pozisyonlarından dolayı bunları söylüyorum. Örneğin, Sio birer dakika arayla iki tane net goller kaçırdı ki, kalede Uğurcan değil de, başka bir kaleci olmuş olsa idi kesinlikle farklı bir skor ortaya çıkabilirdi. Dediğimiz anda ilginç bir gelişme yaşandı ki hayret kelimesi az bile kalır. İvanolda Fernandes sakatlandı oyundan çıktı. Hüseyin Türkmen girdi ama o sırada Sio başlangıçlı pozisyonda Stancu golünü attı ve beraberliği yakaladı.1-1 Devre bu skorla kapandı, herkesin morali bir anda sıfıra indi.
Mikel’i diğer maçlara nazaran daha iyi gördüğümüzü de söyleyelim. Daha dengeli oynadı. Önlerindeki Sosa ve Abdülkadir Parmak’ı besledi ama Parmak’da bir düşüş olduğunu söylemeliyiz. Sosa’nın attığı iki enfes frikik var ki, kaleci Ertaç Özbir müthiş kurtarışlara imza attı.
 
İkinci yarı Trabzonspor, ‘biz bu maçı kazanacağız’ konusunda hemfikir olmuştu. Sahada çok koşup daha fazla pozisyon ürettikleri sırada da meyvelerini aldılar. Nwakaeme tek başına ceza sahasına girdi ve Ahmet Oğuz tarafından düşürülünce hakem Mete Kalkavan tereddüt etmeden penaltı noktasını gösterdi. 57’de de Sörloth penaltıyı gole çevirince Trabzonspor 2-1 öne geçmiş oldu. Gözlerinize inanamayacaksınız ama Sorloht penaltı golünü attıktan sonra tam 3 net gol kaçırdı. Olacak iş değildi.
Ve beklenen olay transfer Sturridge, Advijaj’ın yerine oyuna dahil olduğunda inanın yer yerinden oynadı, alkış tufanı koptu. Takıma ayrı bir hava getirdiği kesindi. Nasıl mı oynadı? Zamana ihtiyacı var.
 
Ama 6 kişiyi birden oyundan düşürdüğü bir pası vardı ki ‘harikasın’ dedirtti.
Asıl konuya gelelim. Sessegnon beraberlik golünü atmadan önce Sturridge’ye yapılan net bir faul vardı ama Mete Kalkavan hoca hiç oralı bile olmadığı gibi VAR hakemleri tarafından da uyarılmaması çok ilginçtir. Sonuç olarak Trabzonspor, 19 Eylül’de İspanya’da Getafe ile Avrupa liginde oynayacağı ilk maç öncesi Gençlerbirliği beraberliği moralleri bozdu. NOKTA