İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, sağanak yağışın ardından oluşan sel nedeniyle felaketin yaşandığı Samsun'un Salıpazarı ve Terme ilçelerine gitti.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, beraberinde İYİ Parti  Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı Recep Güleroğlu'ndan oluşan heyet ile birlikte sel felaketinin yaşandığı bölgeyi ziyaret edip incelemelerde bulundu. 

Örs ve beraberindeki heyet vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti ve sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşların cenazelerine katıldı. 

Burada bir açıklama yapan Dr. Hüseyin Örs; "Geçen yıl il ve İlçe ziyaretlerimiz kapsamında Salıpazarı ve Terme  ilçelerini ziyaret etmiştim. Ne yazık ki bu kez acı bir felaket sonrası buraya geldik. Salıpazarı'nda selin tahribatı oldukça büyük. Selde 2 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini öğrendik. İlçe merkezinde binaların zemin ve giriş katları su baskınına uğramış durumda. Derenin taşması sonucu bir çok yol ve köprü hasar görmüş durumda. Ayrıca fındık, soya, çeltik ve mısır bahçelerinde de büyük hasar var. Kısacası acı bir tablo ile karşı karşıyayız. Yıkılan binalar, can ve mal kayıpları var. Hayatını kaybeden 2 vatandaşımız var. Kendilerine Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Halen daha kayıp olan vatandaşlarımızın olduğu söyleniyor. Arama çalışmalarına da  devam ediliyor. Acının, felaketin siyaseti olmaz. Trabzon Milletvekili olarak yapmam gereken ne varsa, elimden geleni yapmaya hazırım. Burada arkadaşlar yoğun bir çalışma yürütüyor. Bundan sonra bölgemizde sel, heyelan vb. afetlerin yaşanmaması için felaket öncesi gereken tedbirler alınmalıdır." dedi

Örs, Salıpazarı'ndaki incelemelerinden sonra Terme'ye gitti. Terme'de bir çok ev ve iş yerlerinin zemin katlarında su baskını yaşandı. Samsun-Trabzon Devlet Karayolu üzerinde sel sonrası oluşan su birikintileri nedeniyle trafikte aksamalar ve uzun araç kuyrukları oluştu.