2015 yılında kaleme aldığım ‘’ bu lahana bu kadar besmele kaldırmaz’’ başlıklı bir makalem vardı.O makaleden kısa bir özet çıkararak yazıma başlayacağım.
 
Olay yıllar önce Trabzon’da geçiyor.
Almanya’da yaşayan 3ncü nesil bir genç ana-babasından gördüklerini yerinde tecrübe etmek, o havayı solumak için başka başka yerlerden birkaç arkadaşını da yanına alarak tutuyor memleketin yolunu.
 
Gençler köy, yayla bütün gün geziyorlar, haliyle acıkıyorlar. Rastgele bir kapıyı çalıyorlar. Yaşlı bir nine kapıyı açıyor.
 
Nine : buyur yavrim
Gençler: nine yiyecek bir şeyler varmi? Açız!
Nine:Uşaklar çok bir şeyim yok ama buyrun içeri
 
Gençlerin aklindan gecen kuymak-yağlı-kavurma,yoğurt,mısır ekmeği vs.dir fakat önlerine kara lahana gelir.
Sofraya oturulur ama keyifler kaçmıştır.
Ekmekten bir parça kırarlar ve  'Bismillah','bismillah''bismillah' eller bir gider, bir gelir ama bir türlü yemeğe başlayamazlar.
Yemeğe bir türlü başlayamadıklarını gören kadıncağız biraz üzgün, biraz da kızgınlıkla 'Uşaklar alti üstü bir kara lahana! bu lahana kadar besmeleyi kaldırmaz, yiyorsaniz yiyin yemiyorsanız defolun gidin ' der.’’
 
Teşbihte hata olmaz diyelim ve geçelim Trabzonspor 0-2 MTK Budapeşte maçında gördüğümüz kadro zafiyetlerine..
 
Sevgili başkanım Ahmet Ağaoğlu, Değerli Göneşera’li abim bu sözlerim sizedir. Sizin de en az benim kadar eksikleri gördüğünüzden şüphem yok lakin zaman zaman dışarıdan bakan bir çift göz daha yerinde tespitler yapar.
 
Bu bağlamda size nacizane tavsiyelerim var.
 
1.Bir dönemde altyapıdan çıkarılacak maksimum oyuncu sayısı 3-4 dür. Abdülkadir, Yusuf, Hüseyin ve Uğurcan ile bu kotayı doldurduk.
2.Abdülkadir Barmak (24), Batuhan Altarslan (24) gibi oyuncular TS için yetersiz ve artık genç değiller.
3. Hazırlık maçlarından ve fısıltı gazetelerinden anladığımızı Kucka ve Olcay bu takımda düşünülmüyor ise en az 4 oyuncu transferi farzdır.
4.Yedek kalmayı dert etmeyen tecrübeli bir yedek kaleci, Hossini’nin asya kupasından sakat dönebileceği, Zargo Toure’nin sakatlığı iyi irdelenip 1 veya 2 Stoper, 2 adet 6 numara (defansif ön libero) mutlaka takıma kazandırılmalıdır.
 
Yukarıda yazdıklarım Mayıs sonunda sevinç naraları atmak varken (şampiyonluk)  kötü rüya görmemek adına (bir domino etkisi ile 5 maç sonra dibe demir atılabilir)  olmazsa olmazdır.
 
Sayın başkanım size bunun dışında ‘’Kadromuz yederli’’ vari bir söylemle gelen olursa ona önce kadromuzu sonra da Başakşehir kadrosunu gösterip ‘’ bu lahana bu kadar besmele kaldırmaz’’deyin.
 
Size ve ayağımıza kadar gelen bu şansı tepmeyeceğinize olan inancımız tamdır.