Trabzonspor eski başkanı Sadri Şener, TRTSPOR'da yayınlanan Basın Tribünü'ne konuk oldu. Sadri Şener, Yusuf Mertol'un sunduğu Basın Tribünü'nünde çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Olağanüstü kongrede başkan adaylığını açıklayan Ahmet Ağaoğlu'nu destekleyeceğini ifade eden Şener, takımın ekonomik yapısının yanlış transferlerle bozulduğuna dikkat çekti. Stada Şenol Güneş isminin verilmesini eleştiren Sadri Şener, kendi dönemi ile ilgili de Burak Yılmaz ve Selçuk İnan'a kırgınlığını dile getirdi. 

"Selçuk ve Burak'a çok kırgınım"

Trabzonspor'dan Galatasaray'a transfer olan Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'a kırgın olduğunu söyleyen Şener, "Selçuk ve Burak'ın gidişine çok kırıldım. Menajerleri beni kandırdı. Rusya'dan isteyen takımlar var dediler. Meğer Galatasaray'mış o takım. Ben başkan olsaydım Burak'ı Trabzonspor'a tekrar transfer etmezdim." sözlerini kullandı.

"Stadın ismi Şenol Güneş diye gitmiyorum"

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş'in adının Trabzonspor'un yeni stadına verilmesini anlayamadığını kaydeden Sadri Şener, "Hocalar ve futbolcular, emekleri karşılığı para alırlar. Hem parasını verip, hem müzesini yapıp, hem ismini stada verince biraz garip geliyor bana. İsim verildikten sonra stada hiç gitmedim." dedi.

"Vicdani olarak kupanın bizde olması lazım"

Olaylı 2011 sezonu hakkında da konuşan Trabzonspor'un eski başkanı, "2011 yılında davada beraat çıktı ama telefon konuşmaları delil kabul edilmediği için dava düşürüldü. Şike yapmadın demiyor. İkisi ayrı şey. Bu işe vicdani olarak bakmak lazım. 2011 yılının kupasının yerini yaptık, orada olması gerekiyor. Vicdani olarak o kupanın bizde olması lazım.'' diye konuştu.

Ahmet Ağaoğlu'na öneri

"Rakiplerin kadroları çok iyi. Sen oyuncu yetiştirene kadar çok geride de kalabilirsin. Her sene şampiyon olman gerekiyor. Olamayınca bir anda her şey dağılıyor. Ahmet de seçilirse, ‘Şampiyonluğa oynatacağım’ demesi lazım. Birkaç kişiye sorarak parayı harcaması lazım."

"Trabzonspor’da ekonomik anlamda güçlü isimler bulmak zor"

"Beşiktaş’ın verdiği paraları bizimkiler de vermeye çalışıyor ama Beşiktaş şampiyon oluyor ve gelir sağlıyor. Şampiyon olamayınca borç oluyor. ‘Fenerbahçe’nin borcu var ama Ali Koç aday’ deyince orada duruyorsun. Trabzonspor’da ekonomik anlamda güçlü isimler bulmak zor. Ancak Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’de bu iş böyle değil. ‘Trabzonspor battı’ tabiri yanlış. 75 milyon TL ile borcu teslim ettim, söyledikleri doğru ama Süper Lig şampiyonluğum var, Türkiye Kupam var, Süper Kupam var. Avrupa’ya gitmişim… Yıllardır biz Bulgaristan’ı göremiyoruz."

Sosa eleştirisi

"Sosa diye bir arkadaş var, bu zaten zor geldi Trabzon’a Zorla oynuyor, ben bile anlıyorum. Beklediğimiz Sosa değil, yanlış transfer. Çok büyük paralar alıyor. Ben sana 5 milyon Euro veriyorsam gol atacaksın. Hepsinin arabası Lamborghini ve Ferrari, bir tane BMW yok. Yabancı oyuncu alırken dikkatli olmalıyız. Menajerlerin esiri oluyoruz, buna ben de dahilim. Bir golcü aldım, beklediğimiz gibi çıkmadı. Yerel basın da çok baskı yapıyor. Futbolcular, şehirde rahat rahat dolaşıyor. Hoca ve başkan laf yiyor."