Milli maç arasından sonra İstanbul’un büyükleri bu hafta söz birliği yapmış gibi şıpır şıpır dökülüp puan kaybettiler. Bu da bizi sevindirdi.Çünkü bizim işimize yarayacaktı. Ama maalesef umutlarımız boşa çıktı. Önümüzdeki Erzurum, Antalya, Bursa ve Malatya maçları bizim için zor bir periyot değildi. Ama bizim istediğimiz ve düşündüğümüzü sahaya yansıtamadık. Onun için de güzel hayallerimiz suya düşmüş oldu.
 
Erzurumspor’un bundan önceki maçlarına bakarsak; hepsinde mükemmel oynamışlar.. Çok pozisyonlara girmişler fakat, bu güzel oyunlarının karşılığında istedikleri puanları alamadıklarını görebiliyoruz. Tabi bunları ancak yazıp çizmekle oyuncularımıza duyurmaktır görevimiz.. Bu Erzurumspor’un sorunu..
 
Biz gelelim Trabzonspor’a ki bakalım neler yapmışız.
 
Maç Erzurumspor’un üstün ve tempolu oyunuyla başladı. Trabzonsporlu oyuncuları bu tempoyu bir türlü kırıp oyundaki dengeyi kuramadılar. Bunun nedeniyse Amiri ve Sosa’nın orta sahadaki oyunlarının etkisiz oluşuydu. Bir de Burak çok isteksiz ve arzusuzdu. Hiçbir şey yapmadığı gibi bir de ofsaytlarla maçın temposunu düşürmüş oldu.
 
Trabzonspor’a bakıyoruz oyunu ilk yarıda hep sağdan oynuyor, herhalde Amiri’nin kötü oluşu sol tarafımızı felç olduğunu futbolcular da görebiliyordu.
 
İlk yarıda oyun ve pozisyon olarak Erzurumspor bizden çok fazla istekliydi. Trabzonspor çift santraforla oynuyor, fakat ilk 45 dakika içerisinde biriki cılız orta atabiliyorsan bana göre burada yanlışlık var demektir.
 
Kanatları kullanamazsan pozisyon da bulamazsın. Amiri bir tek orta yaptı. Onu da Rodallega neredeyse golle sonuçlandırıyordu. Bu kafa vuruşu da direkten döndü. Demek ki hoca ısrarla kanatları kullanalım derse bunu da takım olarak yapabileceğimizi görebiliyorum.
 
Ünal Hoca ikinci yarıya Amiri ve Onazi’nin yerine Kucka ve Ekuban değişikliğine gitti.
 
Fakat oyun başlar başlamaz yine Erzurumspor’un üstün oyununa şahit olduk. Demekki bu değişiklikler bile Trabzonspor’u kamçılamadı. Bunun yanında gol pozisyonlarını bulan taraf Erzurumspor’du.
Sosa oyuna ağırlığını koymadığı zaman bizim orta sahamız istenilen işleri yapamıyor. Bu da ister istemez sonucu etkiliyor. Ben şahsen Erzurumspor’u kutluyor ve alkışlıyorum. Bu mütevazi kadrosuyla mükemmel bir futbol izlettiler.
 
Tecrübeme dayanarak Ünal Hoca’yabir uyarı yapmak isterim..
 
Deplasmanlarda dişli takımlara karşıçift forvetlerle oynarsan kötü sonuçlar alabilirsin. Çünkü orta alanda koşan tek oyuncumuz Onazi.. Eğer ona yardım edecek ikinci bir oyuncun yoksa, çift santrafor oynatma lüksün yok demektir. İçerideki zayıf rakiplere karşı oynarsın. Çünkü bu tip takımlar içerisinde Trabzonspor’un üzerine gelme cesaretini fazla gösteremez. Ben bu konuda uyarımı yapayım, yine de bu işin bilir kişisi sensin Ünal Hoca..