İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun üstün niteliklerini çok  yazdık. Bakan Soylu kabinenin en başarılı bakanlarımızdan birisi. Türk siyasetinde ve Karadeniz’de çok önemli isimdir. Genç bir yetenektir.
Üstün nitelikleri vardır. Hep dikkat çeken bir bakandır.
PKK-FETÖ ve diğer terör örgütleri ile olan mücadelesi alkışlanacak düzeydedir. Teröre ve uyuşturucuya geçit vermiyor.7/24 saat görevinin başındadır.
 Narkotik alanın da çok başarılı…
Gidilmez” denilen yere gidiyor…’Geçilmez’lerden geçiyor. Terör  örgütlerinin  korkulu rüyasıdır..Trafik denetimlerine çok önem veriyor. Başarılı Bakanın başarılı ekibi bulunuyor.(Jandarma ve Emniyet)..Ankara Emniyet müdürü Servet Yılmaz ile Bursa Emniyet müdürü Osman Ak geceye katılan   hemşerilerimizdi. Her ikisinin  başarıları ise takdire şayandır.
*
Bakan Soylu, Başkentli Karadenizlileri buluşturdu. Geceye yüzlerce Karadenizli katıldı.. Bizde davetliler arasındaydık. Sadık Soylu ile aynı masadaydık.
Sadık Soylu. Trabzon’dan kapısını çalıp ta destek görmediği, yardım etmediği kimse yok.. görünmez mütevazi güç. sAK Parti iktidarının kudretli danışmanlarından. TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlıklarından önemli isim. Her şeyden önce adam gibi adam..
 
Bakan Soylu’nun gecesine oğlu Fatih ile katıldı. Geceye katılan Ombudsman Av. ŞerefMalkoç. Trabzon eski Milletvekili Kemalettin Göktaş ile eski günleri konuştuk.
 
Göktaş’ın  bize ‘Sizden çektiğimizi kimseden çekmedik” deyince ŞerefMalkoç imdadımıza yetişti ve “Düzenli düzene çattı”  manşetleri unuttun galiba”  dedi. Göktaş’ı bilirim dokundurmayı sever..
Her ikisi ile olan dostluğumuz 35 yılı geçti…Güzel insanlar ikisi de.
 
*
Gecede, Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’in Özel Kalem Müdür yardımcısı Ufuk Hacıahmetoğlu ile Trabzon’u konuştuk... Kapısı sonuna kadar açık, herkes ile ilgileniyor..İçten..Samimi…Karadeniz’in tüm özelliklerini üzerinde barındırıyor. Çok çalışıyor. Gösterişi sevmiyor. Özellikle biz Karadenizliler için büyük bir şanstır. 
 
Parlamento ve Ankara deneyimi yüksek olan Hacıahmetoğlu, bürokrasiyi iyi biliyor ve tanıyor. Yakın dostluğuna teşekkür ediyoruz..
Bu arada gecenin renkli konuklarından biri de Kocaeli Üniversitesi’nin iki dönem rektörü Prof.Dr. Sezer  Komsuoğlu idi.. Trabzonluların ‘Sezer ablası
 
*
 
Sonuç olarak bize her Trabzon, her yer Karadeniz..
Türkiye’nin çimentosuyuz, çalışkan ve vatanperveriz.
Onurluyuz, gururluyuz, yardım severiz.
Dahası güzel insanlarız.
Memleketin en zor günlerinde bütün düşmanlar karşısında dimdik ayakta durarak;
Haksızlığa izin vermedik, Teröre asla karışmadık,
Uyuşturucuya bulaşmadık, yanlış işlere girmedik.
Devletimizi, bayrağımızı hep bildik. Saygıyı elden bırakmadık.
Hem dinimize bağlı, hem Cumhuriyetimize sevdalı kaldık
Demokrasiyi elden bırakmadan;
Hep lider, Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı, Paşa, siyasetçi, bürokrat yetiştirdik.
Çocuklarımızın eğitimine önem verdik
Devletimizin bize verdiği hizmetlerle yetindik, eksiklerini kendimiz tamamlamaya çalıştık.
Bakabileceğimiz kadar çocuk yaptık..
Okul yakmadık, devlete karşı gelmedik
Hiçbir açılımın peşinden koşmadık, ayrıcalık istemedik.
Atatürk Cumhuriyetine gönülden bağlı kaldık
Çocuklarımızı asker ocağına davul- zurna ile gönderdik.
Vatan uğruna şehit düşenleri de hep gururla  uğurladık.
Ankara’dan sevgiler..