Trabzonspor’da sakatlıktan kurtulan Sosa, nihayet Alanyaspor maçında arkadaşlarıyla birlikte sahaya çıkmış oldu. Taraftarlarımızın (Yeter Artık) pankartı dikkat çekiciydi. İnşallah bundan dolayı da ceza yemeyiz.
 
Maça iki takımda ofansif anlayışla başladı. Dakikalar ilerledikçe Trabzonspor golü daha fazla isteyen taraf göze çarpsa da ilk yarıda sadece Abdülkadir’le net bir gol pozisyonuna girebildik.

Sosa ilk dakikalarda oyunu yönlendiren oyuncumuzdu ve Arjantinliyebir tek Yusuf yardımcı oldu. Fakat dakikalar ilerledikçe Sosa’da yorgunluk belirlileri gözden kaçmadı.
O da diğer arkadaşları gibi oyundan tamamen düştü.
İlk yarıdaki izlemlerimiz yine pozisyonu olmayan bir 45 dakika izledik o kadar..
İkinci yarıya iki takım da pozisyonlarla başladı.
 
Trabzonspor’a bir de Suat Arslanboğa’nın uyduruk penaltısına tanık olduk. Penaltıyı kullanan Rodallega topu enteresan bir vuruşla direğe nişanladı. Kaçan bu penaltıdan sonra Alanya adeta kamçıladı ve oyunun hâkimiyetini eline alarak neticeye gitmesini bildi.
 
Dakikalarda 51 i gösterirken gelişen Alanya atağı golle neticelendi. Bu golde sol bek Amiri’nin çok büyük hatası vardı. Geçen haftada yazdığım gibi  Amiri’den sol bek olmaz..
 
Golü yedikten sonra gol beklerken Alanya’nın ikinci golünü ağlarda gördük Trabzonspor’da ikinci yarıda ayakta duracak oyuncu yoktu. Adeta ne yaptığını bilmezler ordusunu seyrediyorduk. Alanyaspor ise büyük bir güven geldi. Oyunu da istedikleri gibi yönlendirdiler. Belki de tarihi farkı kaçırdılar. Kalecimiz Arda bana göre maçın en iyisidir. Çünkü farkı önleyen bu genç kalecimizdir. Çünkü Alanya karşı bir tek o ayakta kaldı. Trabzonsporlu oyunculara ben fazla bir şey diyemiyorum. Suç onlarda değil değmek ki iyi çalıştırılamamışlar iyi motive edilememişler, Ünal Hoca’nın elindeki her ne kadar bu kadroysa bile onun hatası ise yanlış oyuncu tercihlerdir.
 
Her ne kadar elinde yedek oyuncu olmasa da var olanı en iyi şekilde kullanmalısın.
Ama hocam sen bunu da yapamadın.
 
Trabzonspor bu durumlara düşecek takım değildir. Bu gidişatın sorumlulukları yönetim ve teknik heyettir.