Ağlamak Boşuna
 
Sevgili okurlar bu köşeyi takip edenler yakından bileceklerdir hakemi özne alan yazı çok az yazmışımdır. Ancak Cem Papila’nın Fener maçından başlayarak organize bir şekilde hakem katliamına uğradığımız süreç ile ilgili çok yazı yazdım. Daha iki hafta önce Başakşehir maçı ile ilgili yazdığım yazıda siyasi parçalanmışlık yüzünden doğru dürüst bir tavır belirlemek yerine bireysel çıkarlarımız için Trabzonspor’u o haliyle bile nasıl kullanıldığından bahsettim. Öncesinde bir Galatasaray maçında kendi sahamızda hakem Deniz Ateş Bitnel’in yaptığı rezaletten sonra yine dönemin siyasileri Trabzonspor formasını giyerek mecliste gösterdikleri tepki kendi reklâmlarını yapmadan öteye geçmemişti. Oysa içinde Bakanlarında bulunduğu o kadro Federasyonun oluşumu başta olmak üzere tüm birimlerin kuruluşunda siyaseten rol alan kadro idi. Şike sürecinde bakan Sayın Faruk Özak dâhil bu yaşananlara kimse sesin çıkarıp bir söz söyleyemezken kaybedenin daima Trabzon Spor olması fevke la de düşündürücü değimlidir?
 
Sevgili okurlar hakem Cem Papila ve şike süreci için on binler sokağa inip ülkede ses getiren eylemlerden sonra bilinen bazı nedenlerden ötürü artık camia olarak Trabzonspor hiçbir radikal karar alamaz noktasına getirildi. Bu Trabzon spor üzerinde ki planlar o şekilde ısrarla uygulamaya kondu ki Sayın Hacı Osmanoğlu hakemi odasından çıkartmamak gibi yanlış bir uygulamayı yapar noktaya geldi. O davranışta yaşananlara tuz biber ekti elbette.
 
Sevgili okurlar bizde yaşanan bu edilgenlik yani radikal karar alamama süreci Federasyonun daha iki hafta geçmeden Trabzon Sporlunun aklı ile birde alay ederek hakem ataması ile başlayan planı rahatlıkla devreye koymada hiçbir sakınca görmedi. Uygulayıcı da 80 milyonun önünde işini yapmanın huzuru içinde sahayı terk etti. Onlar biliyorlar ki iki gün sürecek olan bu yüksek tansiyon biter yeni hafta ile birlikte hayat yeniden başlar. Haksız da değiller zira Başakşehir maçında yaşananlar öyle olduğu gibi diğerleri de hep öyle olmuştu. Sevgili Başkanın Trabzon Lisesi ve de genç sporcular örneği izan sahipleri için can alıcı örnek olsa da bu gözü dönmüşler için bir anlam ifade ettiğini sanmıyorum. Biraz düşünebilseler on bir yabancıya karşı geleceğin milli takımını oluşturacak bu gençlerin alın terlerini çalarak bu zulmü yaşatmazlardı.
 
Radikal Karar Alınmalı
 
Trabzonspor üzerinde ya da ligin planlaması üzerinde oynanan oyunları da bozmak futbolda Anadolu devrimi yapmış kulüp olarak bize düştüğü çok açıktır. Acil olarak divan başkanının çağrısı ile tüm kurullar ve de Trabzon’un bilinen tüm güçleri bir araya gelip tüm olasılıklar değerlendirilip kararlı bir duruş sergilenmelidir. Bunun için öncelikle Federasyonun tüm birimlerinde görevli tüm Trabzon sporlular derhal görevlerinden istifa edip kulübün aldığı karar doğrultusunda hareketlerini belirlemelidirler. Eğer bu eylem en kısa sürede başarılamazsa yol olur örneğinde olduğu gibi zaten yol olmuş durumda benzer olaylar her an kapımızı çalacak demektir. O zamanda ağlamanın hiçbir anlamı olmayacaktır. Sevgili okurlar bu anlayışa dur deme zamanı gelmedi mi? İlla daha kötü olayların olmasını mı bekleyeceğiz? Geç kalmak ya da hiçbir önlem almamak için haklı ne gerekçemiz var? Ey Trabzonsporlu Trabzon spor senin ortak değerin ise hakkının daha fazla yenmesine izin verme. Kulübüne sahip çık geç kalma. İyi haftalar