Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası başkan adayı Aydın TAKA’ya konuştu:

Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığına adaylığını açıklayan Hüseyin Turgut Aydın, önemli açıklamalar da bulundu. Aydın, “Projelerimizle dolu dolu geliyoruz… Odamız bizimle silkelenip ayağa kalkacaktır” dedi

TAKA: Şoför esnafı sizden ne bekliyor…
Görüştüğünüz esnaf sizden
en çok ne istiyor?

 
Birlik Beraberliği Sağlamaya Geliyoruz
 
Hüseyin Turgut AYDIN: Öncelikle, şoför esnafının bizden beklediği en önemli şey birlik ve beraberlik. Şoför esnafı artık yönetimin değişmesini istiyor. Biz yaptığımız çalışmalar neticesinde bunu görebiliyoruz. Değişimi isteyen bir anlayış görmeseydik, aday olmazdık. Ancak şunu belirtmem gerekiyor ki bize büyük bir teveccüh var ve bizde bunun karşılığını verebilmek için yola çıktık. Duraklar arasında sürtüşmeler var. Aynı hat üzerinde çalışan durakların bile birbirine düştüğü bir ortamdayız. Şoförler odasını böyle bir konumda görmek beni üzüyor.
 
Biz Tartışırken Ekmek Elden Gidiyor

Biz esnaf olarak aynı hat üzerinde çalışan 2 durak olduğumuz zaman biz birbirimizle uğraşırken, ‘O hat senin, burası benim’ derken, bizim ekmeğimiz elimizden gidiyor. Duraklar arasındaki huzursuzluğu ortadan kaldırıp, kardeşliği pekiştirmek için yola çıktık. Bu konunun dışında bir çok tespit ettiğimiz sorun var bunların düzelmesi için bir çok proje geliştirdik. Kaleme aldığımız, paylaştığımız tüm projelerimiz önce araştırılmış sonra istişare ederek, kitapçığımıza konulmuştur. Hepsi bizim birer eksiğimizi göstermektedir.



TAKA: Başkan adaylığınızı açıkladınız… Üyelerinizin desteğini aldığını söylediniz…
Peki, başkan seçilirseniz ilk hamlesiniz ne olacak?


O Duraktaki Yoğunluk Ortadan Kaldırılacak
 
Hüseyin Turgut AYDIN:Yola çıkmamızın birinci hamlesi usulsüzlük ve yolsuzluklara karşıdır. Esnafımızın ve üyelerimizin bu günahlara ortak olmaması için mali genel kurulda ‘maddeyi’ onaylamayacağız gelir-gideri, ibra etmeyeceğiz. Önem verdiğimiz diğer bir konu da Kur’an Kursu Durağı. Oradaki yoğunluk hem arkadaşlarımızın çalışma sistemini etkiliyor, hem de kazançlarını etkiliyor hem de şehir trafiğinde olumsuzluklar yaşadıkları için oradan 15 adet araba alacağız Boztepe dolmuş durağına. Diğer kalan mevcudu da diğer duraklara dağıtarak 85 araca düşüreceğiz.

Seçildiğimiz Takdirde Projelerimizi Ortaya Koyacağız

O durağımızın daha iyi çalışması ve şehir içerisindeki trafik yoğunluğunu azaltmamız için böyle bir yöntem izleyeceğiz. Dolmuşçunun en büyük sıkıntısı trafik yoğunluğu ve iş potansiyelinin düşmesi. Şunu söylemek isterim ki Trabzon Şoförler Odası, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne ve Karayollarına ‘trafik yoğunluğuyla’ ilgili hiçbir proje ve öneri sunmamıştır.  Şurada bir üst geçit yapalım, buraya bir alt geçit yapalım dememiştir.  Şehrin her tarafı otopark olmuş, bunlarla ilgili hiçbir girişim yapılmamış. Biz bunu kendimize görev edindik ve bunların hepsini seçildiğimiz takdirde dile getireceğiz. Biz trafik yoğunluğunu azaltmak için projelerimizi ortaya koymaya hazırız ve bunu da herkese göstereceğiz.


 
TAKA: Trabzon’da korsan taksiciliğe geçit vermeyeceğinizi söylemişsiniz…
Şehirde kaç korsan taksi var ve siz bunu önüne nasıl geçeceksiniz?


Korsan Taksileri Tespit Ettik

Hüseyin Turgut AYDIN: Trabzon’da hem ilçelerden gelen taksiler var, hem de her otelin önünde hususi çalışan araçlar var. Onların hepsini yaptığımız çalışmalarla tespit etmiş bulunuyoruz. Zamanı, sırası geldiğinde onları yetkililere bildireceğiz, bağlatacağız ve gerekli kanuni yetkileri uygulatacağız. Şuan Trabzon’da bizim tespitimize göre 40 adet korsan taksi bulunuyor ve şimdiye kadar bu sorunun önüne geçilemedi. Biz bu durumu ortadan kaldıracağız ve hala konuyla ilgili detaylı çalışmalarımız sürüyor. Hiçbir şeyi gözden kaçırmamak için didik didik ediyoruz.

TAKA: Şoförler Odası’na ait bir bina yapacağınızı dile getirmişsiniz.
Nasıl bir şey hayata geçirmeyi planlıyorsunuz ve şoför esnafına
ne gibi bir katkı sağlayacak?


3 Katlı Bir Bina Yapacağız

Hüseyin Turgut AYDIN: 3 katlı bir bina düşünüyoruz. Binamızda hem sosyal tesislerimiz, hem gelecek olan üyelerimizin araçlarını rahat park edip, şoförler odasında oturup dinlenebileceği, rahat edeceğiz ve en iyi hizmeti alabileceği pozisyonda bir bina düşünüyoruz. Bu çalışmamızla birlikte rahat bir ortamı da esnafımıza kazandırmış olabileceğimizi düşündük ve projemizi seçim broşürümüze koyduk.



TAKA: Peki, rakiplerinizden ne gibi proje hamleleri bekliyorsunuz?

Proje Ve Atılım Göremedik

Hüseyin Turgut AYDIN: Mevcut durumda Turan bey (Altuntaş) her hangi bir proje açıklamış durumda değil.  Sadece ‘Bizden önce araba plakası kaç TL’ydi, şimdi kaç TL’ diyerek çalışmasını yürütüyor. Diğer arkadaşımızın (Ömer Hakan Usta) da açıkladığı projeler de biz elle tutulur bir şeye rastlamadık. Yani, şoför esnafına bir değişiklik ve yeni bir soluk getirebilecek bir proje veya atılım göremedim. Bizim projelerimiz de şehre uzak olmayan 25 dönümlük bir arazi kiralamayı düşünüyoruz ve şoför esnafımızın ailesiyle birlikte gelip bir dağ havası alabileceği tesis yapmayı planlıyoruz.

TAKA: Projelerinize bakıyorum… Şoför esnafı yanı sıra
ailelerle alakalı da çalışmalar yapmak istemişsiniz…
Peki başkan seçilirseniz bu projeler hangi süre zarfında hayata geçecek?

4 Yıl İçerisinde Projelerimizi Tamamlayacağız

Hüseyin Turgut AYDIN: Bunların hepsini ‘bugün seçildik, yarın yapacağız’ diye bir şey yok. Söylemiş olduğumuz tüm projelerimizi 4 yıllık süre zarfında söz verdiğimiz gibi Allah’ın izniyle tamamlamış olacağız. 25 maddenin hepsini hayata geçireceğiz. Tabii bu 4 yıl sonun da değil, ‘4 yıl içinde…’ Göreve başladıktan hemen sonra hayata geçireceğimiz projelerimiz var, 3 ay sonra yapacağımız projelerimiz var. Hepsini tamamlayacağız.



TAKA: Şehit ve gazi ailelerimiz, üyelerimizin faydalanacağı tüm
imkanlardan faydalanacak demişsiniz…

Şehit Ve Gazi Ailelerimize Bir Katkı Sağlarsak Ne Mutlu Bize

Hüseyin Turgut AYDIN:Biz burada bugün rahat bir çalışma ortaya koyabiliyorsak şehir ve gazilerimizin sayesindedir. Bu ülke için canını kanını veren insanların ailelerine ne yapsak azdır. Bizim amacımız şehit ve gazilerimizin ailelerine bir nebze katkımız olmasını istediğimiz için böyle bir şey düşündük.

TAKA: Son olarak bizim aracılığımızla şoför esnafına neler söylemek istersiniz?

Dur Diyeceğiz…

Hüseyin Turgut AYDIN: Mevcut başkanın ve şuan ki diğer adayın yapmış oldukları yanlışlara şoför esnafımızın ortak olmasını istemiyorum her şeyden önce bu bizim için çok önemli bir konu. Biz buna dur diyeceğiz. Artık şoförler odası bir silkelenip ayağa kalkmaya ihtiyaç duymaktadır.

İşte Aydın’ın O Projeleri:

Seçim günü genel kurulda oda gelirlerinin ve giderlerinin ibra edilmemesi
Boztepe Durağı’na Kuran Kursu Durağı’ndan araç aktarımı
Kuran Kursu Durağı 85 araca düşürülecek.
Babadan oğula veya birinci derece akrabaya ticari araç devrinde ücretsiz tahsis belgesi sağlanacak.
Seçime katılıp oy kullanan üyelerden 1 yıl aidat alınmayacak. Cemiyetimize ve odamıza sahip çıkana bizde sahip çıkacağız.
Acil bir şekilde 2 adet çekicinin şoför esnafının hizmetine sunulması sağlanacak.
Savcılığa intikal eden yolsuzluk dosyası sonuna kadar sahiplenilecek ve takibi sağlanacak.
Zimmete geçirilen her kuruş geri alınacak.
Şoförler odasına ait bir bina ve tesisin hayata geçirilmesi sağlanacak.
Korsan taksi taşımacılığı bitirilecek.
Seçimde oy kullanan 10 üyemizin başarılı olan çocuklarına kendi maaşımdan burs vereceğim.
Cemiyete kayıtlı tüm üyelerin kendi adlarına yapacakları hususi araçlarının plaka ve dosya masrafları yüzde50 indirimli olacaktır. Bu sayede üye olanla olmayan arasındaki fark ortaya çıkacaktır.
Tüm üyelerimizin önemli günlerinde (Doğum, cenaze, düğün vs.) hep beraber olacağız.
Ucuz lastik ve akaryakıt için gerekli anlaşmaları ve adımları atacağız.
Şoför esnafımız için şehre yakın bir yerde dinlenme yeri ve mesire alanı oluşturulacak.
Seçimde oy kullanan üyelerimizin hususi araçlarına şehir merkezinin 50 km yakınlarına kadar çekici hizmeti verilecektir.
Esnafımızın ve şoför arkadaşlarımızın daha kaliteli hizmet verebilmeleri için ücretsiz kurs ve seminerler düzenleyeceğiz.
Şehrin trafik akışını sağlamak için projeler üreteceğiz.
Seçimde oy kullanan üyelerin kendisi, eşi ve çocuklarına yüzde50 indirimle ehliyet kursu eğitimizi odamızca verilecektir.
Seçimde oy kullanan tüm üyelerin ticari araçlarının plaka ve dosyaları ücretsiz verilecektir.
UKM almış olduğu ve 2019 yılında yürürlüğe girecek yaş sınırı yeniden ele alınacaktır.
Taksi durağı olmayan yerlere taksilerin bekleyip, yolcu alabilecekleri, dinlenecekleri yerler sağlayacağız.
Tespiti halinde uyuşturucu madde kullanan şoförler meslekten men edilecektir.
Odamıza kayıtlı tüm esnafımızın acil durumları için kan gruplarının tespiti edilip kayıt altına alınması sağlanacaktır.
Şehit ve gazi aileleri de üyelerimizin faydalandığı tüm imkanlardan faydalanacaktır.
Furkan YİĞİT