Ankara’da ki Trabzon Günleri muhteşem bir finalle birlikte sona erdi.
 
4 şehidimiz sebebi ile yöresel sanatçılarımızın bazı sahneleri iptal olsa da etkinlikler amacına ulaştı. Son akşam Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun talimatı ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu basın mensupları ile birlikte bir değerlendirme yaptı.
 
Hem basın mensuplarını dinledi hem de övgü ve eleştirilerini aldı.
300 bin kişinin ziyaret ettiği Trabzon Günleri amacına ulaşmış, ses getirmiş ve bir kez daha “Bize her yer Trabzon” sözünü içi doldurulmuştu. Emeği geçenleri kutluyorum. Özellikle büyük emek harcayan Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürlerinden Hasan Hacıahmetoğlu ile ekibini yürekten tebrik ediyorum.
Sanatçısı ile birlikte gazetecisi ile birlikte stantlar da satış yapanlar ile birlikte 10 gün süreyle mücadele verdi.
 
Ankara’nın soğuk günlerinden sıcağında biraz da ha kalmak istedik.
Dün sabah Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Cahit Turhan’ı ziyaret ettim. Sayın Bakan ile birlikte Trabzon’da ki yatırımları bir kez daha konuştuk. Türkiye’nin dört bir yanını hizmetle ören Cahit Turhan kısa süre içinde Kanuni Bulvarı’nın önemli bir kısmının hizmete alınacağı müjdeledi. Teşekkür ediyoruz. Cahit Turhan 26 Nisan’da ki Kızılcahamam kampından sonra art arda 2 kez yurt dışına çıkacak Türkiye’nin ulaştırma da ki yatırımlarını dış hizmetlerini ve satın almalarını konuşacak. Kara Yolları Genel müdürlüğünde ki çalışkanlığını bakanlıkta da devam ettiriyor.
Akşam saatlerinde de yolumuz İçişleri Bakanlığı’na düştü. Sayın Bakan Soylu ile birlikte 1 saate yakın sohbet ettik.
CHP Genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırının ardından açıklama yaparak kamuoyunu bilgilendirdi. Kendisi ile görüştüğümüz saatlerde olayın faillerinin ifadelerinin alınıp mahkemeye sevk edilme aşamasında olduklarını söyledi.
 
Şehit ailelerinin hassas bir dönem de olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Soylu, “Sayın Genel Başkan törene katılacağını net bir şekilde haber vermemişti.” İfadesini kullandı.
 
Süleyman Soylu ile Trabzon siyasetini de konuştuk. Elbette ki bunun içinde yerel seçimlerde vardı. Kazananları tek tek tebrik etti. Kaybeden bazı başkanlar için üzüldü.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile birlikte Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun güzle bir birliktelikle Trabzon’a önemli hizmetler yapacaklarının da altını çizdi.
 
İçişleri Bakanlığında bizi karşılayan Süleyman Bey’in danışmanı Ali Faik Hacıoğlu oldu. Sonrasında danışman Erdem Sürmen ve Özel Kalem Müdürü Mehmet Hamdi’nin de özel ilgisini gördük.
 
Yerel seçimler hepsini yordu.
En fazla da Bakan Soylu’yu
Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırının yapıldığı gün 5 ay üzerine çocukları ile birlikte akşam yemeği yiyecekti.
 
Saldırı gerçekleştikten sonra iki buçuk saatte makam aracı ile İstanbul’dan Ankara’ya ulaştı ve olayların kontrol altına alınmasını Kılıçdaroğlu’nun güvenli bir şekilde evine dönmesini de Milli Savunma Bakanı ile birlikte sağladı.
 
Sevgili okurlar;
Dün mesajımı net vermiştim.
Birlik ve beraberliğimizi bozmak istenler var.
Gerilimi ve kamplaşmayı tırmandırmak isteyenler var.
Bu kadar sosyal medya kirliliğinin arasında “benim sözümden ne çıkar” demiyorum herkesi bir kez daha sağduyuya davet ediyorum.