Suudi Arabistan veliahtının kartondan kuklasına başsağlığı dilediklerini gördüğümde de...Üstüne maketten yapılı eli sıkıp tokalaşanları saygıyla karşılayıp bayraklar yarıya indirilip üç gün yas ilan edildiğinde de! Müslüman Yemen de ki masum bebelerin üzerine bomba yağdırıp,uyguladıkları ambargoyla yoksul halkı açlığa mahkum ettiklerinde de tepki verdim.Ana akım medyada ki birçok köşe yazarı ölüm sessizliğine büründüğünde de söyledim.Siyasilerimizde dahil hepiniz -İki yüzlüsünüz- dedim!
Şimdi görüyorum ki sınırda gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekatına - hayır diyen Suudi ve Arap Birliğine onlar da -iki yüzlüsünüz! Diyor. Defalarca yazdım. Hatta bazıları “ Sende iyice Suudilerle bozdun kafayı!” Bile dedi bana...
Bazılarımız -Arapçılık- aşkıyla yanıp tutuşurken sandılar ki, Araplar da bize bayılıyor. Değildi elbet.
Neyse nihayetinde herkes gördü gerçeği ! Ne diyeyim; her şerde bir hayr vardır...Umarım daha iyi anlamışızdır kim dost, kim düşman? Ve kutsal olanın Arapların değil, dinimizin olduğunu!
Umarım!

Arkadaşı ölüyor! “Gittin iki gözüm, sensiz ne yapacağım” deyip sosyal medyada yan yana çekili fotoğrafını paylaşıyor. Haliyle görüp üzülüp, teselli cümleleriyle taziyede bulunuyorum. 3 saat sonra yeniden paylaşım yapıyor.
“Ahhh canım kim bilir rahmetliyle çekili hangi fotoğrafını paylaştı?”Diyerek bakıyorum yayınlanana. Arkadaş kebapçıya gitmiş ve mutlukla vermiş pozu“Kebap keyfisiiiiii!”
Şaşırıp kalıyorum!
O gün tecavüzle katledilen bir kadın haberi düşüyor medyaya. Arkadaş öfke içinde paylaşımlar yapıyor gece boyunca. En son “İdam istiyoruz!” Diye yazıp yatıyor. Sabah yine bir paylaşım. “ahhh kuzummm kıyamam içi yanıyor tabii” diyerek açıyorum yayınlananı. Ortada bir yumurta sahanı, kenarına özenle oturtulmuş iki cam bardak veriyor pozu!
“kahvaltı şahane! Yummmyyyy”
Yine şaşırıyorum...
 
Artık acılar, sevgiler,sevinçler böyle... Kısacık! Ve bu kısacık anlarda doğru mesajı anlamaya çalışıyorum. Gel-git arası duyguların hangisi gerçek, hangisi sahte? Bilemiyorum.
Arkadaş gerçekten üzgün mü? Üzgün olan sahanda yumurtayla poz verir mi? Karışıyor aklım pek tabi ki.
Sosyal Medya da yayınlanan “ duyar kasmak” için yapılan yani -gösteriş amaçlı- paylaşımlar duyguları saf, niyeti dürüst olanları da sabote ederek tuhaf bir girdabın içine çekmekte.Bunu neden mi yazıyorum? Çünkü şu an dünyayı Sosyal Medyada ki klavyeden ibaret sananların bayrak,asker, vs görüntülerini paylaşmayanlara karşı pompaladıkları büyük bir nefret saldırısı var da ondan.
Özellikle bazı trol hesapların bazı kesimleri hedef alarak “ neden paylaşım yapmıyorsun? O zaman etek giy” diyerek bu insanları aşağılamaya kalkması toplumun geldiği noktaya minik bir örnek aslında! Öncelikle, bir insan bayrak resmi paylaşmadı diye vatan haini olmaz! Bir insanın bayrak resmi paylaşması da onu vatansever yapmaz. Daha 2 yıl önce 13 şehidimizin olduğu gün Sosyal Medya da -vatan,milletten- bahsedip, iki saat sonra arkadaşlarıyla ellerinde meyve suyu kadehlerini havaya kaldırıp -şerefe- yapan milletvekilini de gördüğümden olsa gerek paylaşımların çoğu sahici gelmiyor bana. Gösterdiğim tepki sonrası kaldırdığı paylaşımların ardından dedim ki kendi kendime “Nasıl bir dünya bu? Sosyal Medyadan insanlara veriyor gazı... Ama ya canı? Canı hiç acımadığı, tek bir şehid naaşını koklamadığı nasıl da belli. Koklasaydı bilirdi... Bilirdi.” Diyerek isyan etmiştim teknoloji çağıyla yitip hiden insanlığa.
 
Ayrıca güç gösterisinin olduğu her yerde karşı tarafı aşağılamak için, erkeklerin birbirine sürekli “ etek giy!” yakıştırması sizi bilmem ama beni çok rahatsız ediyor! Ülkemiz için çok önemli olan bu operasyon esnasında dahi erkeklerin birbirlerini “etek giy” diyerek tehdit ederek küçümsemesi toplumun kadına bakış açısına muhteşem bir örnek teşkil ediyor aslında! Nasıl ki bir erkek pantolon giyince “yiğit” olmuyorsa, bir kadın da etek giyiyor diye “korkak” olmaz! Her seferinde “ eteği “ cesaretsizlik unsuru olarak kullanmak neyin kafası, ne yaşadınız da eteğe, etekliye bu kadar düşmansınız bilmiyorum ama...Bildiğim tek şey bu vatanın “etekli” diye aşağıladığınız kadınlarının sizden çok daha cesur oldukları!
İnanmıyor musunuz?
Annelerinize, eşlerinize bakın.
 
Reis demiş ki” Milletimizin her bir ferdini Ak Parti kadrolarında görev almak üzere partimiz saflarına katılmaya davet ediyorum.
” Ah be Reis! Ak Parti İlçe teşkilatlarında dönen dolapları,dalavereleri,haksızlıkları bir bilsen! Sen tek bir insana değer verip onu kazanmak için uğraşırken, teşkilatta var olan kriptolar yıllarını verenleri haksızlık dolu davranışlarla geri püskürtüp, sonrasında küstürüp sonrasında da gece vakti evlerini arattırıp, partiden çekip gitmeleri için istifalarını vermelerini istiyorlar! Unutuyorlar ki; o bir kişi aileleriyle birlikte düzinelerce insan demek! Sen tek kişiyi kazanmak için didinirken, hırstan gözü dönmüşler yapılan emekleri, verilen yılları hiiiiçççç umursamadan üstüne “ İl’den böyle istediler “ yalanını ortaya atıp güya sözüm ona partiye emek vermişlere korku saldıklarını sanıp seni hiçe sayıyorlar!
Sen insan kazanmak için çırpınırken, haksızlığa uğrayanlar da, en yetkili, tarafsız, adam kayırmadan insan dinleyenlere seslerini duyurmak için çırpınıyorlar!
Onun bunun adamına değil!
Sana seslerini duyurmak için!
 
Gerçi sende haklısın Reis! Başın çok kalabalık... Olanı biteni nerden bileceksin ki?