Başkent Üniversitesi reklamını yapmasa da, Vakıf-Özel Üniversiteler arasında, en başarılı bilim yuvasıdır. Zaten  marka ve iyi şeylerin reklamı yapılmaz..
Başkent Üniversitesi 25.Yıl başarısını ve onurunu geçtiğimiz aylarda kutladı. Kurucu Rektör Mehmet Haberal  başta olmak üzere Rektör Prof.Dr. Ali Haberal ve ekibini kutluyoruz.
Geçen hafta, İletişim Fakültesi Dekanlığı tarafından “Medya Buluşmaları” başlığı adı altında düzenlenen “Anadolu’da Bir Başarı Öyküsü “ başlıklı panele katıldık.
Öncelikle Dekan Prof.Dr. Özcan Yağcı ve ekibini kutluyoruz. Prof.Dr. Doğan  Kılıç Moderatörlüğünda yapılan “Medya buluşması” toplantısında, Kars’ta, Tarım ve Hayvancılık alanında   mucize yaratan İlhan Koçulu ile Fatih Tasarı’nın; inanılmaz başarılarını dinledik.
*
Kars Boğatepe Çevre ve Yaşam Derneği’nin 2000’li yıllardın başında doğa ve toplumsal varlıklar üzerinden, köy yaşamını destekleme projeleri ile gösterdiği başarıları, bir kuruluş Savaşı niteliğindedir.
Bütün illerde bu uygulama yapılmalıdır. Bunu gerçekleştirmek için, Tarım Bakanlığı’ndaki yüzlerce çalışanlarına ve  ithal için yurt dışına akıtılan  milyar dolarlara gerek yok. Köylü ’nün sağlam iradesi yeter..
Kırsaldaki yalnızlığın ve büyük kentlerin çekiciliğinin yarattığı göçü engellemek, yerel potansiyeller üzerinden toplumsal bilinç ve farkındalık yaratmak, geleneğe sahiplenmek ve aidiyet duygularını geliştirmek amacıyla kurulan bu dernek:
*
Yerel tohumların ekiminin yaygınlaştırılması, örtü altı yeşillik ve sebze yetiştiriciliğin desteklenmesi, yenilebilir, aromatik, şifalı ve sus bitkilerin yetiştiriciliği toplanması, kurutulması, muhafazası yapılması, yöresel-yerli hayvancılığı geliştirmek, dayanışma turizmimin gelişimini sağlamak gibi önemli misyonları var.
32 çeşit peynirciliği, yöreselhayvancılık, organik tarımı ve turizm ile Kars, dünyaya örnek bir ilimiz oldu. Göç veren ilimiz, göç alan ilimiz oldu.
Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli başta “Lütfen sayın bakan” diyerek medya önünde konuşturmayan danışmanı başta olmak üzere, etrafındaki, brifing kahramanlarını kovsun. Kars’taki bu örnek uygulamayı bütün illerde uygulamaya koysun. Türkiye, Tarımda ve Hayvancılıkta; eskiden olduğu gibi Dünyada 7.Ülkesi olur, Samani ithal eden değil, ihraç eden ülke konumuna gelir..
Bu bir avuç, başarılı insanları kutluyorum. Fazla da reklamlarını yapmasınlar…Başarılarını anlatmasınlar..O  güzelim meralara ve köylere gökdelenleri dikerler.