BURAK OYUNDAN ALINMAZ DİYE BİR KURAL MI VAR?
 
Trabzonspor’un attığı gol şampiyonlar liginde olurdu ancak… Mükemmeldi ve süperdi... Sosa, Burak tekrar Sosa ve tamamlayan Rodallega gol… Kesinlikle çok iyi çalışılmış bir pozisyondu o gol. 10 numara işti.. Avrupai goldü. Ben bu sezon Trabzonspor’un en güzel golünü izledim diyebilirim, gözlerimizin pası silindi...
 
Bursa maçının önemi çok büyüktü. Fenerbahçe, Galatasaray berabere kalmış, Beşiktaş ve Kasımpaşa’da mağlup olmuştu. Trabzonspor bu iştahla maça başladı, harika oynuyorlardı. Özellikle Burak Yılmaz’a ayrı bir parantez açmalıyız, koşmadığı alan yoktu ve bir ara defanstan bile top çıkardığını gördüm, maçta yorulmak nedir bilmedi. Sosa’da milimetrik paslarıyla Burak’ı hep besledi. Rodallega’ya gelince, fırsatçılığını konuşturup golünü yazdı. İşte Trabzonsporluların beklentisi budur, coşkulu oynayacaksın, pozisyon üreteceksin ve maç kaybetmeyeceksin…
 
Ünal Karaman’ın Olcay Şahan ile 11’e başlaması doğru bir hamleydi. Vahid Amiri’de son haftalarda bir düşüş vardı ki bu açıkça belli oluyordu önceki maçlarda. Olcay’ı ben Bursa maçında çok diri gördüm, Onazi’yi de unutmadık, dikine attığı paslar sayesinde Trabzonspor’un pozisyon üretimine büyük katkı sağladı. Neyse, ikinci yarıya Trabzonspor fırtına hızıyla başladı, sahanın yıldızlarından Onazi orta sahadan Burak’a jenerik güzelliğinde topu attı ama Burak inanılmazı başardı ve gol kaçtı gitti, yani inanılır gibi değildi… Ardından Rodallega kaçırdı, Bursa maçında Trabzonspor gol kaçırma rekoru kırdı diyebiliriz.
 
Böyle güzel oyuna bol gol yakışırdı ama olmayınca da olmuyor işte.. Dediğim gibi, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Kasımpaşa’nın puan kaybettiği haftada, Trabzonspor yine altın değerinde iki puan kaybederek büyük bir fırsatı tepmiş oldu.
 
Biz asıl konuya gelelim; Burak Yılmaz, oyundan alındı diye hem hocasına hem de seyirciye tepki göstermesini anlamış değilim, Burak oyundan alınmaz diye bir kural mı var beyler… Ünal hoca sanırım Burak Yılmaz’ın sarı kartı vardı, ikinci karttan oyundan atılabilir korkusundan böyle bir yönteme başvurmuş olabilir ama gel de bunu Burak’a anlat!. Tam da bu noktada Burak sahadan çıkarken seyirci de tercihini yaptı aslında! Ünal Karaman diye tempo tuttu. Özet budur.
 
Rodallega’da oyundan alındı ama hiç itiraz etmedi elin yabancısı, varın yorumu biraz da siz yapın. Çünkü olup bitenden inanın ben yoruldum!… Fakat şunu da demeliyiz, Ünal hocaya, iki forvet birden oyundan alınmaz. Bak yedin golü ve kazanabileceğin üç puan çöpe attın yazık değil mi?