Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü son bir haftada yapılan çalışmalarla ilgili bilgilendirme yaptı. Yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi; Emniyet Müdürlüğümüz ilgili birimlerince; 08.07.2018-15.07.2018 tarihleri arasında toplumun güvenliğinin ve huzurunun devamının teminini sağlamak amacıyla arttırılan denetim ve kontrollerde, çok sayıda araç, işyeri, umuma açık yerler, eğlence mekanları, hassas bölgeler, suçluların barınabilecekleri metruk yerler, park ve bahçeler, istirahat alanları, ana yollar ve arterler, internet kafeler ile playstation gibi benzeri oyun mekanları kontrol edilerek denetlenmiştir. Bu kapsamda yapılan uygulamalarda;

4 Şüpheli Bilgi Sahibi…

FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü Faaliyetleri kapsamında gözaltına alınan 20 şahıstan; 1 şahsa adli işlem yapılmış ve çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. 5 şahsın ise gözaltı işlemleri devam etmektedir. Fuhuşla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar ile ilgili yapılan denetim ve kontrollerde Fuhuşa yer temin etmekten (1) Otel ve (1) Restoran olmak üzere toplam 2 işyeri hakkında yasal işlem başlatılması sağlanmış, Fuhuşa Teşvik, Aracılık veya Zorlama Suçu kapsamında, 5’i yabancı uyruklu 9 bayan, 4 şüpheli ve 4 bilgi sahibi şahıs olmak üzere toplam 17 şahıs alınmış, 5 yabancı uyruklu bayan hakkında sınırdışı işlemi başlatılmıştır.

6 Adet Ruhsatsız Tabanca…

İlimizde genelinde yapılan asayiş denetim ve kontrollerinde ise; Toplam (13735) şüpheli şahsın incelenmesi yapılmış, 342 Yabancı uyruklu şahısın denetim ve kontrolü gerçekleştirilmiş, 6 Adet ruhsatsız tabanca,  Bu tabancalara ait 72 adet mermi, 12 Adet kurusıkı tabanca, 71,81 Gr. Esrar, 119,51 Gr. Bonzai olmak üzere toplam 191,32 Gr. Uyuşturucu Madde, 7 Adet Hint Keneviri, 361 Adet Ecstasy Hap, 840 Paket kaçak sigara, 225 Lt. Kaçak İçki, 1 Av Tüfeği, 2 Adet Delici Kesici Alet ele geçirilmiştir.
 
Editör: TE Bilisim