Bayramın son gününde üreticilerden 8 bin 850 ton yaş çay yaprağı alan ÇAYKUR, bu 4 günlük sürede ise toplam 32 bin 600 ton yaş çay alımı yaptı. Bünyesindeki 46 yaş çay işleme fabrikasında 8 bin 400 tonu siyah çay, geri kalanı ise yeşil çay üretimi olmak üzere günlük 9 bin 95 ton yaş çay işleme kapasitesine sahip bulunan ÇAYKUR, Türkiye çay sektörünün en büyük ve lider kuruluşu olmasının yanında üreticisinin yanında olmaya devam ediyor.

 Üreticilerin evsafına ulaşmış yaş çaylarını Ramazan arifesi ve bayram boyunca düşük fiyatla yaş çay alımı yapan özel sektör firmalarına satmak zorunda kalmaması için günler öncesinden arife ve bayramda yaş çay alımlarının devam edeceğini duyuran ÇAYKUR’un bu kararının doğruluğu 4 günde aldığı yaş çayla ortaya çıkarken, ÇAYKUR’un bu süreçte ortalama aldığı yaş çay miktarı günlük çay işleme kapasitesine yakın oldu. 

Ramazan Bayramı arifesinde 8 bin 250 ton yaş çay yaprağı alan ÇAYKUR, bayramın birinci gününde 7 bin 100 ton, ikinci günde 8 bin 400 ton, bayramın 3. ve son gününde ise 8 bin 850 ton yaş çay alarak arife ve 3 günlük bayram müddetince toplamda 32 bin 600 ton yaş çay alımı gerçekleştirdi.

ÇAYKUR, birinci sürgün döneminde ise bugün sonu itibariyle üreticilerden yaklaşık 185 bin ton yaş çay yaprağı satın aldı.
Editör: TE Bilisim