Baykal, KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi bünyesinde yer alan bazı bölümlere bölge dışından da hasta geldiğine dikkat çekerek özellikle, Girişimsel Radyoloji Merkezi'ne Ankara ve İstanbul gibi şehirlerden hasta kabul edildiğini söyledi. Yapılan yatırımlarla ilgili bilgi veren Baykal, “KTÜ için 2017 yılı gerek eğitim-öğretim gerekse yatırımların devamı açısından sorunsuz geçti diyebilirim” dedi.  

“Yatırımlar devam ediyor”

Baykal açıklamasında; “2017 yılındaki büyük yatırımlarımız devam ediyor. Bu yatırımlarla ilgili herhangi bir ekonomik sıkıntı yaşamıyoruz. Diş Hekimliği Fakültemiz yaklaşık yüzde 90’ı bitmiş durumda. Nasip olursa 2018 yılının ortalarında bitmesini bekliyoruz. İnşallah 2018 yılı, Diş Hekimliği Fakültesi'nin bize teslim edildiği yıl olur. Çocuk Hastanesi inşaatı sürüyor, planlanan sürede bitmesini bekliyoruz. İnşallah 2019 yılında nihai noktayı koyarız. Bu yatırımlarımızın dışında devam eden Farabi Hastanemizin tamiratı varİnşallah 2018, 2017’den sarkan projelerin hızlı bittiği yıl olur” şeklinde konuştu. 

“Sadece binalar değil öğretim üyeleri de yaşanıyor”

Baykal, üniversiteden yaş haddinden dolayı mecburi olarak emekliye ayrılanların olduğunu belirterek personel anlamında sıkıntı çektiklerini ifade ederek, “Üniversitemizin kuruluşu 60 yılı aştı. Üniversitemizin sadece binaları yaşlanmıyor, aynı zamanda personel, öğretim üyesi de yaşlanıyor. Dolayısıyla yaştan dolayı mecburi emeklilerimiz oluyor. Aynı zamanda birimlerde genişleme oluyor, bunların gerektirdiği ihtiyaçlar doğuyor. O ihtiyaçları gideriyoruz. Bu alımlar özel bir eksiklikten dolayı değil rutin alımlardır. Yaş haddini tamamlayıp emekliye ayrılan çok personelimiz var. Bunların yerine yenisi pek fazla olmuyor orada bir sıkıntımız var. Tabiki ülkeyi de birlikte düşünmek lazım. Bunlar eğitimimizi, akademik çalışmalarımızı veya var olan hizmetlerimizi çok önemli derecede aksatan problemler değil” diye konuştu.

“En çok yatak sorunu var”

KTÜ Farabi Hastanesi'nin bölgenin referans hastanesi olduğuna dikkat çeken Baykal, başka bölge hastanelerinde bulunmayan tedavi merkezlerin kendi hastanelerinde bulunduğunu kaydederek, “Ankara’nın doğusunda veya Karadeniz Bölgesinde, özellikli vakaların yapıldığı merkezlerden biri olan Farabi Hastanesi, bu bölgenin referans hastanesi konumundadır. Bizim en çok yaşadığımız sorun yatak sayısı konusu. Şu anda mevcut hastanemizin yatak sayısını iki katına çıkarsak yine dolar. Çünkü talep çok fazla. Trabzon dışından Ankara ve İstanbul’dan gelen hastalarımız oldu. Ameliyat çeşitliliği bakımından hastanemizde yapılmayan ameliyat neredeyse kalmadı. Üniversiteler yatak sayısını çok artırıp rutin bir hastane durumuna dönmemesi lazım. Kalp Damar Cerrahisi açısından geçmişte bazı sıkıntılarımız vardı ancak bugün çok iyi bir ekip oluşturduk. Belki 4-5 sene öncesinde yapılmasını hayal etmediğimiz önemde büyüklükte ameliyatlar artık çok rahat yapılabiliyor” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim