İlçe başkanı ve yönetim kurulunun kendilerini tanıtmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Başkan Gedikli, önemli konuların altını çizdi.  Tabana hakim bir yönetim kurulu yaptıklarını ifade eden Başkan Gedikli, “Ocaktan yetişen 7-8 tane arkadaşımız mevcut sistemde çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanında Sivil Toplum Kuruluşlarından listeye aldığımız kişiler var. Topluma hakim bir liste yaptığımıza inanıyoruz” dedi.

Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecek

Arsin’de yaşanan istifalarla ilgili soruya başkan Gedikli, “Bu bir siyasi tercihtir. Bu davaya ettikleri yemin Allah’la onlar arasında olan bir şey. Biz kul olarak araya girme yetkimiz yok. Tercihlerine saygı duyuyoruz. Biz şerefimiz ve namusumuzla buradayız. Biz bu davayı hiçbir zaman bırakıp gidenlerden olmayacağız. MHP’ye alternatif olarak görülüyor ama bunlara MHP’den HDP’den CHP’den katılan bir örnekler var, merkez parti demeliyiz. Liberal bir parti tercihtir. Bizim davamız yok derlerse saygı duyarız.” 

Baraj Derdimiz Yok

Milliyetçi Hareket Partisi 47 yıllık bir partidir. Seçim barajı bizim için hiçbir zaman sorun olmadı. MHP’nin en zor dönemi 1 Kasım seçimleriydi, bu seçimde de 11,7 oy aldık. MHP ideolojik bir parti olduğu için kesinlikle baraj derdi yoktur. Ak Parti’nin çatısı altına girme gibi bir oluşum kesinlikle olmayacak. Sayın genel başkanımızın ifade ettiği olay şu; eğer ki CHP-HDP ile bir oluşum içerisine girerse, eğer saflar sertleşirse ona göre durum değerlendirmesi yaparız anlamındadır. Biz 15 sene boyunca AK Parti’yi eleştiriyorduk. Genel Başkanımız için hitaplarda bulunuldu. Baktığımız zaman Atatürk demek suçtu, böyle bir ortamda baktığımız zaman bir şeyler değişiyor. Bazı şeylerin rastgele olduğuna inanmıyorum. MHP’nin kuruluş amacı ülkenin bekasıdır.
  
2019’da Talibiz

Gedikli “Trabzon’da ticarete baktığın zaman ortada, trafiğe baktığın zaman ortada, biz baktığımız zaman eleştirmek istemiyoruz belediyeleri. Ortam sıkıntılı. Germek istemiyoruz. Ama biz 2019’da talibiz. MHP’nin üç hilalini Ortahisar’da dalgalandıracağız. Biz dünyayı yöneten insanlarız diyoruz, ama şehrimizi yönetmekte güçlük yaşıyoruz”

Bahçeli Sürpriz Yapabilir

Bahçeli’nin Trabzon ziyaretleri hakkında gelen soruya ise Gedikli, Devlet Bahçeli’nin 15 Kasım ve 25 Kasım tarihleri arasında Trabzon’a geleceğini ifade ettiğini belirterek, “Çarşamba günü Trabzon’a sürpriz yapabilir” dedi.
Atakan TOK
 
Editör: TE Bilisim