köşe yazarları Bekir Hazar ve Zafer Şahin konuşmacı olarak katıldı. Aynı zamanda düzenlenen panele Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Ak Parti Milletvekili Ayşe Sula, Trabzon Ak Parti Milletvekili Adayı Bahar Ayvazoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç katıldı.

İstikbal Mücadelesi Veriyoruz

Şebnem Bursalı şunları kaydetti: “24 Haziran seçimlerini bir milat olarak değerlendiriyorum. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin artık resmen başladığı bir tarih ve koalisyon hükümet dönemlerinin artık tamamıyla kalktığı bir dönem olacak. Siyasi ve ekonomik istikrarın yerleşeceği bir seçim olacak. Eski dışa bağımlı Türkiye’yle ve yeni, güçlü Türkiye isteyenler arasında bir tercihin yapıldığı seçim olacak. Cumhur ittifakıyla ve beş benzemezler partililerin zorlama olarak bir araya geldiği taraflar arasında seçim yapılacağı içinde milat olarak kabul edebiliriz.

Türkiye İstikrar Seçimi De Yapacak

Okan Müderrisoğlu şöyle devam etti: "Türkiye’yi bir türbülanslı dönemin içine sokma niyetinde olanlar var. Eğer Türkiye ekonomik istikrarını kaybeder, siyasi istikrarını da bir şekilde muhafaza edemezse zaten birliğini ve bütünlüğünü sağlaması ve bu kadar tehdit altında hayatını gerçek manada sürdürmesi kolay değil. 15 Temmuz bir hain darbe girişimiydi ve bu darbe girişimini tezgahlayanlar Türkiye'de aynı zamanda bir iç savaş çıkartmayı ve Türkiye'nin bölünmesine kadar gidecek süreci hayata geçirmeyi de planlıyorlardı. 

Lider Özentilerine Tokat Atılacak

Ozan Ceyhun: "Türkiye'de demokrasi yok diyorlar ya Türkiye'de diktatörlük var diyorlar ya aslında bize dediklerinin hepsini onlar yapıyor. Şu an bizde her şey cennet. Çıkıyor Akşener'ler, İnce'ler ne palavralar atıyorlar ne yalanlar konuşuyorlar. Biz de her şey serbest ama Almanya'da her şey yasak. Fransa ekonomisi berbat durumda biz en ölü halimizle Fransa’dan ve İtalya’dan daha iyi haldeyiz. En ölü halimizle bile Yunanistan’ fark atarız.  24 Haziran akşamı insanlarımız sadece Akşenerlere İncelere ve Karamanoğullarına değil,  Avrupa Başbakan bozuntularına lider özentilerine de koca bir tokat atacak. 

16 Yıl Bir Başarı Hikayesi Yazdık

Faruk Ertem şu ifadeleri kaydetti: “Ekonomiyi politikaya göre yorumlamak gerekiyor. Özellikle ise Türkiye’de. Türkiye 2017’de yüzde yedinin üzerinde büyüdü. Bütün bunlara rağmen dolara talep yok. Fakat biz sahura kalktığımızda o saatlerde birileri Londra’dan Hong Kong’dan dolar alım emirleri veriyor. Yüksek kurlardan bizim paramızla oynuyorlar. Aynen medyanın ve politikacıların yaptığını ekonomide de yapmaya çalışıyorlar. Bunlara karşı uyanık olmak lazım. Türkiye’nin ekonomik temelleri sağlam ve biz bunlarla mücadele edebiliyoruz. 

Dolarla Türkiye’ye Saldırıyorlar

Takvim gazetesi köşe yazarı Bekir Hazar da: “Avrupa’da birçok ülke iflasın eşiğinde İngiltere’ye güneşi batmayan imparatorluk diyorlardı. Şimdi güneşi göremiyorlar. Türkiye’yi yanlarına ticari ortak alıp Ortadoğu’da Asya’da ve Afrika’da beraber yürümek için inanılmaz operasyonlar yapıp köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Hem medyalarıyla hem de dolarla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına saldırıyorlar. Amerika olmazsa askerimize bir postal bulamayız diyorlardı. 

Amerika Eski Türkiye’yi İstiyor

Takvim gazetesi köşe yazarı Zafer Şahin ise FETÖ, PKK ve Amerika'nın son kozlarını oynadığını belirterek, "Amerika ne istiyor, eski Türkiye'yi istiyor. Onların Ortadoğu'daki jandarması olan eski Türkiye'yi istiyor. FETÖ, yine eskisi gibi Amerika’nın buradaki aktörü olarak etkin olmak istiyor. Avrupa Birliği kapı kulu olan Türkiye istiyor. Şimdi bakıyorlar bunu sağlayamıyorlar." ifadelerini kullandı.
Elif SARIMEHMET
 

Editör: TE Bilisim