Trabzon’da dün gece etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece yarısı il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına başladı. Günün ilk saatleri ile birlikte çalışmalara hız verilirken, yaklaşık 275 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. İl genelinde kar yağışı devam ederken, Belediye ekipleri 250 iş makinesi ve 750 personel ile çalışmalarını sürdürüyor.

Trabzon’da sürdürülen kar mücadelesi çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, uyarılarda bulunarak, “Lütfen özel araçlarımızı kullanmamaya, kullanmak durumunda olursak kar lastiği ya da zincir olmadan trafiğe çıkmamaya özen gösterelim. Kar lastiği ya da zincir kullanmadığı için yolda kalan araçlar çalışmalarımızı olumsuz şekilde etkiliyor. 

Ayrıca hasta, yaşlı ve çocukların evlerinden çıkmamalarını özellikle rica ediyorum. İlimizin neresinde olursa olsun hasta ve cenaze işlemlerine öncelikle müdahale etmeye devam ediyoruz. Devletimizin tüm kurumları görev başındadır” ifadelerini kullandı.
 

Editör: TE Bilisim