İlçe teşkilatında yapılan kongrede Divan Başkanlığını İl Başkanı Nihat Birinci yaptı.  İl Başkanı Nihat Birinci kongrede yaptığı konuşmada: 

"Milliyetçi Hareket Partisi, 16 Nisan'da taraf oldu. Bu sistem değişikliğinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olacağına inanarak, oluşumunda emeği olan bir siyasi partiyiz. Bu kapsamda da bu sistem değişikliğini referandum öncesi hayli savunduk. Çok şükür 16 Nisan'da da bu sistem değişikliği vatandaşımızın nezdinde büyük bir karşılık buldu. Bizim burada bu sistem değişikliğine ihtiyaç duyma sebebimiz şudur; Bugüne kadar ülkede bir çift başlılık  maalesef hakimdi. Ülke yönetiminde  bu çift başlılıktan dolayı hayli sıkıntılar vardı. 

Birincisi bunları ortadan kaldırmak. İkincisi bugün kadar bu coğrafyada özellikle 15 seneden beri Türk Milleti'nin varlığına büyük bir saldırı vardı. Türk Devletini tasfiye etmek için alanda hayli mücadeleler vardı. Bunları da bertaraf etmek ve ortadan kaldırmak  için Milliyetçi Hareket Partisi bu süreci bu şekli ile değerlendirerek bu sistem değişikliği destek verdi. Bu sistem değişikliği ile yarınlarımızın daha aydınlık olacağına inanıyoruz. Tekrar Tonya kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.  Yapılan konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek liste ile kongreye giren mevcut İlçe Başkanı Mustafa Baki yeniden ilçe başkanlığa seçilirken yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Ahmet Çoban, Ahmet Büberoğlu, Hasan Korkmaz, Hamza Çilingir, Mustafa Kalyoncuo, Mehmet Yılmaz, Ahmet Öztürk, Murat Karaca, Osman Elbir, Osman Birinci, Tahsin Arslan, Yusuf Kurt, Yüksel Köksal ve Yüksel Demirok

Tuncay HACIFETTAHOĞLU
 
Editör: TE Bilisim