10 Ay Görev Yapabildi

İçişleri Bakanlığı’nın, mülki idare amirleri ile emniyet müdürleri atama kararlarına ilişkin kararname yayımlandı. Trabzon’da yaklaşık 10 aydır il emniyet müdürü olarak görev yapan Ahmet Hakan Arıkan Polis Başmüfettişi olarak Ankara’ya atanırken, yerine Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik atandı.

Maçka Kaymakamı Değişti

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, son aylarda yaşanan terör olaylarından dolayı gündemden düşmeyen Trabzon’un Maçka ilçesinde kaymakam değişti. Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak Düzce Cumayeri, Batman Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk Maçka Kaymakamlığı görevine atandı. 

Gece Yarısı Operasyonu

Karadeniz Bölgesinde yaşanan atamalarda ise Rize Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy Çankırı Emniyet Müdürlüğüne atanırken Rize Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi Altuğ Verdi oldu. Polis Başmüfettişi Fahri Aktaş Giresun Emniyet Müdürü, Polis Başmüfettişi Ömer Faruk Karataş Gümüşhane Emniyet Müdürü, Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Mehmet Erduğan ise Ordu Emniyet Müdürü oldu.

2017/345 sayılı kararnameyle 300 mülki idare amiri yer değiştirdi. Kararname kapsamında 45 vali yardımcısı da kaymakamlığa atandı. Emniyet müdürleri kararnamesiyle de 3 Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ile 22 İl Emniyet Müdürünün görev yerlerinde değişiklik yapıldı. 10 İl Emniyet Müdürü Polis Başmüfettişi olarak merkeze alınırken, 4 il emniyet müdürü merkez teşkilatındaki birimlerde görevlendirildi. Öte yandan 8 ilin emniyet müdürünün yerleri de değişti. Kararnameyle, 10 il emniyet müdürü ilk defa göreve atanırken, 4 il emniyet müdürü merkezdeki birim amirlerinden atandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayı ile 3 polis okulu müdürü ile merkezdeki 7 birim amirinde değişiklik yapıldı.

Arıkan’ın Yerine Çevik

Kararnameyle birlikte Trabzon’da da değişiklikler yaşandı. Trabzon’da yaklaşık 10 aydır il emniyet müdürü olarak görev yapan Ahmet Hakan Arıkan Polis Başmüfettişi olarak Ankara’ya atanırken, yerine Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik atandı.

Vali Yardımcıları Değişti

Kararnameyle birlikte, Trabzon Vali Yardımcılığı görevlerinde de değişim yaşandı. Trabzon Vali Yardımcısı olarak görev yağan Şükrü Kara Balıkesir Vali Yardımcılığı, Ayhan Yazgan Mardin Vali Yardımcılığı görevlerine atandı. Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz ise Trabzon Vali Yardımcılığı’na getirildi. 

Maçka Ve Sürmene’ye Yeni Kaymakamlar

Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameyle, son aylarda yaşanan terör olaylarından dolayı gündemden düşmeyen Trabzon’un Maçka ilçesinde kaymakam değişti. Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak Düzce-Cumayeri, Batman-Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk Maçka Kaymakamlığı görevine atandı. Sürmene kaymakamının da değiştiği kararnameyle, Oktay Erdoğan Muğla Ortaca Kaymakamlığı atanırken, yerine Ankara Kalecik Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak atandı. 

Gidenler

Trabzon İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan Polis Başmüfettişliğine,
Trabzon Vali Yardımcısı Şükrü Kara Balıkesir Vali Yardımcılığına,
Trabzon Vali Yardımcısı Ayhan Yazgan Mardin Vali Yardımcılığına,
Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan Muğla Ortaca Kaymakamlığına,
Maçka Kaymakamı Haluk Çakmak Cumayeri Kaymakamlığına,

Gelenler

Iğdır İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik Trabzon İl Emniyet Müdürlüğüne,
Diyarbakır Vali Yardımcısı Kürşat Güleryüz Trabzon Vali Yardımcılığına,
Ankara Kalecik Kaymakamı Abdullah Abid Öztoprak Sürmene Kaymakamlığına,
Kozluk Kaymakamı Orhan Aktürk Maçka Kaymakamlığına,

‘Şehrimizi tek yumruk tek vücut yöneteceğiz’ 

Çevik, ilk fırsatta Trabzon’a gelmek istediğini belirterek, ’’İlk fırsatta ayrılmayı düşünüyoruz. Yeni görevimizin başına en kısa zamanda geçmek istiyoruz. İnşallah iyi olacak hem Trabzon için hem ülkemiz için hem devletimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Daha önce Karadeniz’de bulundum. Ordu’da görev yaptım. İnşallah hep birlikte el birliği ile yöneteceğiz şehrimizi. Herşey güzel olacak tek yumruk tek vücut halde bir arada olmak kaydıyla hep beraber yürüteceğiz’’ dedi.

Kendi İsteğiyle Ayrıldı

Ankara’da Polis Başmüfettişi görevini yürütürken Trabzon’a atanan Arıkan’ın kendi isteğiyle Trabzon’dan ayrıldığı öğrenildi. Eşi Sanem Arıkan’ın Ankara’da son olarak Halk Kültürü Bilgi Yönetimi Daire Başkanlığı görevini yürüttüğü bildirilirken çocuklarının da bu ilde okuması nedeniyle Eski Trabzon Emniyet Müdürü Hakan Arıkan’ın tayininin Ankara’ya istediği öğrenildi. Arıkan’ın bu isteği de İçişleri Bakanlığı tarafından uygun bulunurken kendisi Ankara’da yine eski görevi olan Polis Başmüfettişliğine atandı. Arıkan’ın yerine ise Iğdır Emniyet Müdürü Orhan Çevik getirildi. 
Fatih YILMAZ
 
Editör: TE Bilisim