Tünel Akvaryum çalışma alanında incelemede bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin 30 Nisan 2018'de yüklenici firmaya yer teslimi yaptığı projenin, tünel açma kısmında yüzde 25'lik bölümün tamamlandığını söyledi.

Trabzon'da 196 metre uzunluğunda ve 16 metre eninde yapılacak Tünel Akvaryum'un, Türkiye'de yer altında yapılacak ilk akvaryum olma özelliğini taşıdığına dikkati çeken Genç, projenin tamamlanmasıyla Trabzon'un simgesel bir proje kazanacağını ifade etti.

Genç, Tünel Akvaryum'un 9 Şubat'ta ihale edildiğini belirterek, ihale şartnamesine uygun olarak inşaat takviminin devam ettiğini kaydetti.

Yüklenici firmanın gerekli jeolojik etütleri yaptıktan sonra tünel açma çalışmalarına Tabakhane Vadisi'nde başladığını anımsatan Genç, "Şu an itibarıyla 50 metrelik tünel kazılmış durumda. İhale sözleşmesinde tünelin açılmasıyla ilgili iş süresi 240 gündü. Sözleşme bedelimiz ise 7 milyon 749 bin liraydı." dedi.

"Akvaryum kısmının inşaatına tünel inşaatından sonra başlanacak"

Genç, projenin üç aşamada hayata geçirileceğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Tünel açma, mekanik ve işletme kısmı için ayrı ayrı ihaleye çıkacağız. Tünel açma için çalışmalarımız devam ederken bununla eş zamanlı olarak mekanik kısmının ihalesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Tünel Akvaryum'un işletilmesi konusunda henüz bir karara varmadık. Burada iki seçeneğimiz var. Belediye olarak ya kendimiz işleteceğiz, ya da belli bir bedel karşılığında özel sektöre devrini yaparak işletilmesini sağlayacağız."

Akvaryum kısmının inşaatına tünel inşaatı tamamlandıktan sonra başlanacağını aktaran Genç, yatırımcı firmalarla görüşmelerinin devam ettiğini söyledi.

Genç, tünelin tamamlanmasının akabinde 6 aylık süreç içinde akvaryumun bütün ünitelerini tamamlayıp projeyi hizmete açacaklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Turizm çeşitliliğini arttırmak, sahil kenti Trabzon'da deniz canlılarını vatandaşlarla buluşturmak ve yeni bir cazibe mekanı oluşturma hedefiyle projemizi tasarladık. Trabzon'un adını duyuracak çok güzel bir eseri bu şehre kazandıracağımızı düşünüyorum. Bu projenin hayata geçirilmesi için çok büyük emekleri ve destekleri olan İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile TOKİ Başkanımız Mehmet Ergün Turan'a bir kez daha çok teşekkür ediyorum."

Editör: TE Bilisim