Toplantıya İran İslam Cumhuriyeti TrabzonBaşkonsolosu Reza Bagbondori, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreter adına Trabzon Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Mehmet Akif Eraslan, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, TÜRSAB Yöre Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, İBK Turizm Sezgin Bahçekapılı ve İran’dan gelen turizm sektörü temsilcileri katıldı.

TÜRSAB Yöre Temsil Kurulu Başkanı Volkan Kantarcı, aynı coğrafyada yaşayan Türkiye ve İran’ın seyahat acenteleri olarak işbirliği konusunda birbirimize destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

DOKA Trabzon Yatırım Destek Ofisi Birim Başkanı Mehmet Akif Eraslan ise, dost ve kardeş ülke İran’dan gelen turistleri artırmak için çalışmalar yürütüldüğünü kaydetti.

Eraslan, bu kapsamda Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak Türkiye ve İran arasında devam eden ilişkilerin geliştirilmesi ve turizm hareketinin artırılması konusunda her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını vurguladı.

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu da, Trabzon’a İran’dan gelen turistlerin artış kaydettiğini, karayolu ve özel taşıt ve karşılıklı seferlerin bu turizmi artırdığı bilgisini vererek, İran ve Trabzon arasında hava yolu ulaşımının başlatılması çalışmalarının yürütüldüğünü bu gelişmenin İran’dan gelen turistlerin sayısını artıracağını belirtti.
 
Editör: TE Bilisim