Son bir ay içerisine 4 kişinin boğularak hayatını kaybettiği Giresun'da, denize girecek vatandaşlardan, başta rip akıntısı olmak üzere yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli olmaları istendi.

Kentte, 12 Haziran'da merkeze bağlı Gedikkaya Mahallesi'nde Burak Çetin (11), 29 Haziran'da Tirebolu ilçesinde Selim Balcı (36), 10 Temmuz'da merkeze bağlı Gemilerçekeği Mahallesi'nde Sevil Demirkan (16) serinlemek için girdiği denizde boğularak yaşamını yitirdi.

Giresun Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Halil Topatan, yaptığı açıklamada, boğulma olaylarının meydana gelme sebeplerinin başında rip akıntısının geldiğine dikkati çekerek, akıntının gücünün 70 kilometreye kadar ulaşabildiğini belirtti.

Topatan, 70 kilometrelik hıza karşı profesyonel yüzücülerin bile çoğu zaman panikleyerek karşı koyamadığını, boğularak hayatlarını kaybettiklerinin görülebildiğini ifade ederek, sahillerde rip akıntısının olduğu yerlere karşı dikkatli olunmasını istedi.

Giresun’da denizde boğulma tehlikesi geçiren 3 kişiden anne ve kızı kurtarılırken, bir kişi ise hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, Gemilerçekeği Mahallesi Çırakderesi mevkisinde taşlık alanda serinlemek için denize giren anne Hatice Yaman (38), kızı Kübra Yaman (10) ve akrabası oldukları öğrenilen Sevil Demirkan (16) dip akıntısına kapılarak denizde kayboldu. Olayı gören vatandaşlar tarafından yaklaşık 15 dakika sonra sudan çıkartılan anne, kız ve akrabası hastaneye kaldırıldı. Kalbi durduğu tespit edilen anne ve kızı, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldıkları Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tekrar hayata döndürüldü. Özel bir hastaneye götürülen Sevil Demirkan ise yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
 
Editör: TE Bilisim