Ziyarette Başsavcı Kutanoğlu, yeni yönetime başarılar dileyerek bundan sonra basın mensupları ile daha sık bir araya geleceklerini ifade etti. Kutanoğlu, Cumhuriyet Başsavcılığı bünyesinde kurulan Medya İletişim Bürosu aracılığıyla medya kuruluşlarıyla iletişim halinde olduklarını ve adliye-medya ilişkisinin daha da güçleneceğini belirtti.

Rize’de Trabzonlu Başsavcı

Rizeli gazeteciler Başsavcı Osman Köse’ye ziyarette bulundu. Yaklaşık altı ay önce, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı görevini yürütürken, HSYK'nın tek kişilik kararnamesiyle  Rize Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Osman Köse ‘Rize yabancısı olduğum bir şehir değil. Bende Karadenizliyim. Rize’nin bitişiği Sürmene-Köprübaşındanım. Görev adamıyız. Devletimiz nereye görev verirse gidip çalışırız. Rize’nin Cumhurbaşkanımızın İl’i olması dolayısıyla özel bir konumu var ve burada görevde bulunmaktan ziyadesiyle memnunum.’ dedi. 

Haziran Da Hizmette

Rize-İkizdere Karayolu kenarında yapımına başlanılan ortak Adliye binasının son aşamaya geldiğini de söyleyen Başsavcı Osman Köse’ Adliyemiz Haziran ayında tamamlanacaktır. Adliyemiz tamamlandığında İkizdereli vatandaşlarımızın Rize’ye gelmesine gerek kalmayacak. Kalkandere ile ortaklaşa bu Adliye kullanılacaktır’ dedi.
 
Editör: TE Bilisim