Afrin Zeytin Dalı Operasyonunda kahramanca mücadele eden şehitlerimiz adına yaptırılan hatıra ormanının açılışına Trabzon Valimiz Yücel Yavuz, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu, Salih Cora, Trabzon Milletvekili Adayları Bahar Ayvazoğlu, Vehbi Koç, Selçuk Çebi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı-Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Emniyet Müdürü Orhan ÇEVİK, Alay Komutanı, Ak Parti İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Anader Yönetim Kurulu Başkanı Asım Aykan ile dernek yöneticileri, STK temsilcileri, çok sayıda vatandaşımız ile basın mensupları katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan program, aziz şehitlerimizin ruhları için okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmaları ile devam etti.

Trabzon Valimiz Yücel Yavuz, "Ülkemiz, milletimiz, bayrağımız için şehit olmayı şiar edinmiş bir milletiz. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, bu güzel hatıra ormanında emeği geçen herkese tebriklerimi sunuyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Biz şehitlerimizin, gazilerimizin, askerlerimizin canlarını ortaya koyması ile evlerimizde rahat oturuyoruz ve onlara dua edebiliyoruz. Hatırlarsanız Zeytin Dalı Harekâtı sırasında muhabir tankın üstündeki askere soruyor. Diyor ki; hedefin nedir? cevabı “kızıl elma”, “Ailene mesajın var mı?” diyor muhabir. “Beklemesinler” diyor. Yani “ben şahadete gidiyorum” diyor. Üçüncüde soruyor muhabir “ne mesaj vermek istersin” diye. Askerimiz “vatanımızı bölemeyecekler” diyor. Böyle bir imana sahip milletimizi, Mehmetçiğimizi, bu milletin devletini asla bölmeyecekler” diye konuştu.

ANADER Yönetim Kurulu Başkanımız Asım Aykan, “Anadolu’da toprağın altında 50 milyon şehidin bulunduğunu ifade etti. Aykan, “Bu anlamlı törenin anlamı hakkında çok fazla şey söylemeye gerek yok. Onlar Rabbimiz (c.c.) ile alışveriş yaparak bize ülkeyi ve ailelilerini bırakarak Allah’a (c.c.) ısmarladık dediler. Ruhaniyetleri bizlerle beraber. Şehitlerimizin hatırası artık Trabzon’da ebediyen yaşayacaktır. 15 Temmuz’da nasıl bir Çanakkale Savaşı yaptıysak aslanlarımızda Afrin’de bir Çanakkale Savaşı yaptılar. Düşününki orada istediğimiz sonucu alamasak ne olurdu? Aklımıza bile getirmek istemiyoruz. Allah (c.c.) tekrar tekrar mekânlarını âli etsin. Bu ülkenin toprağının altında 50 milyon şehit var. Yerin altındaki tapu üstünden daha güçlü. Bu bizim emsali olmayan zenginliğimizdir” ifadelerine yer verdi.

“Afrin Zeytin Dalı Operasyonu”nda Şehadet mertebesine erişen kahraman askerlerimiz anısına hazırlanan hatıra ormanında her şehidimiz için bir fidan dikilerek, fidanlara şehitlerimizin adları yazıldı. 
 

Editör: TE Bilisim