Akçaabat Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, Yaşar Sivrikaya, Akçaabat Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı İsmail Bulut, Akçaabat Şoförler, Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Akçaabat Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Şentürk, Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Ömer Hotaman, Türkiye Muhtarlar Derneği Akçaabat Şube Başkanı Eyüp Gedikli'nin katıldığı basın açıklaması şu şekilde; Saygı değer Basın Mensupları; Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’a gelişinden son derece memnuniyet ve gurur duyduğumuzu belirtmek isteriz. Sayın bakanımız Süleyman Soylu gibi Trabzon halkı ve sıkıntıları ile birebir ilgilenen bir insanı da Trabzon’a kazandırdığı için Akçaabat sivil toplum örgütleri olarak sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Akçaabat’ımızın birçok sorunu olmasına istinaden acil olan sıkıntılarımızı ve beklentilerimizi dile getirmek gerektiğini bir sorumluluk duygusu içerisinde belirtmek isteriz. Acil olan sorun ve beklentilerimiz; 
Akçaabat merkezde kurulacak 2. Devlet üniversitesinin açılması 

Çevre yolunun 1. Etabın yapılması 

Akçaabat a planlanan 2 ayrı kavşağın yapılması 

Düzköy yolu yapım işinin hızlandırılması


Sayın cumhurbaşkanımızın sayın bakanımızın ve Trabzon milletvekillerimizin de söz verdiği Trabzon’a yapılacak olan Akçaabat merkezli 2. Devlet üniversitesini kesinleştirilerek biran önce hayata geçirilmesi için gerekli adımların atılması beklentisi içerisindeyiz 15- 20 yıldır Trabzon’un gündeminde olan ve acil ihtiyaç alan güney çevre yolunun da yine söz verildiği gibi 1. Etabı olan ve trafik sıkışıklığının en fazla yaşandığı Akçaabat geçişinin de hızlandırılarak temelinin atılması için acil başlatılmasını Cumhurbaşkanımızdan bakanımızdan ve milletvekillerimizden talep etmekteyiz.m Haçkalıbaba Devlet Hastanesi önündeki ve fatih eğitim fakültesi kavşağındaki trafik sıkışıklığını ve trafik kazalarını büyük ölçüde azaltacak olan kavşakların ihalesi yapılmış onay beklenmektedir. 

Bu kavşaklarında yapımının hızlandırılmasını talep etmekteyiz. Yapımı devam etmekte olan Düzköy yolunun hızlandırılarak yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini talep etmekteyiz.Bu yatırımların Trabzon'a ve Akçaabat'a kazandırılmasında emeği geçen başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, sayın bakanımıza ve milletvekillerimize teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız. 120 bin  nüfuslu Akçaabat’ımız  için hayati önem taşıyan bu projelerin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini başta sayın cumhurbaşkanımızdan,  sayın bakanımızdan, sayın milletvekillerimizden ve büyük şehir belediyemizden talep ediyoruz” denildi.
Atakan TOK
Editör: TE Bilisim