Sivrikaya’nın açıklamaları şu şekilde; Turizm Akçaabat’ımız için son zamanlarda önemli bir gelir kaynağı olmuştur. Özellikle Esnaf Odası olarak  bizler turizm konusunda çok hassas davranmaktayız. Elimizden geldiğince esnafımızı bu konularda bilinçlendirmenin gayreti içindeyiz ve bu güne kadar da Akçaabat’ımıza gelen başta Araplar ,Körfez ülkeleri ve diğer ülkelerden gelen turistlerden odamıza ve yetkili mercilere  önemli bir şikâyet söz konusu olmamıştır. Esnaflarımızın da Ahilik geleneğinden gelen kültürle Akçaabat’ımıza gelen misafirleri en iyi şekilde ağırladığını görmekteyiz. Çünkü bu misafirlerin ekonomimize ciddi bir katkısı olmaktadır. Ekonomimize böyle ciddi bir katkı sağlayan bir toplumu da baş tacı yapıp asla küstürmemeliyiz. Akçaabat’ımızda turizmin ömrü kısalmasın turizmi uzun vadeli düşünelim.  

Turizm hareketi son zamanlarda sıkıntıda olan esnafımızın bir nebzede olsa rahat nefes almasını sağlıyor. Bu nedenle turistlerin şehrimizden ilçemizden memnun ayrılması için her kesim üzerine düşeni en iyi şekilde yapmalıdır. Şehrimizde sokaklarımızı canlandıran ve esnaflarımızın yüzünü güldüren şehrimize renk katan güzellik katan turistlere çok iyi davranmalıyız. Onları içimizden biri olarak görmeliyiz.  Turizm sezonu nedeni ile Ticaret Bakanlığı Belediyeler Trabzon ve Esnaf odaları birliği tarafından işyerlerinde tarife her üründe etiket ve tarife ile uyumlu menü denetimleri yapılmaktadır. Esnaf ve sanatkârlarımızın cezai yaptırımlarla karşılaşarak mağduriyet yaşamaması için Esnaflarımızın tarifelerini iş yerlerine asmaları tüm ürünlere ayrı ayrı etiket koymaları özellikle yiyecek içecek sektöründeki esnaflarımızın çok çok dikkat etmeleri gerekmektedir. Odamızın vermiş olduğu tarife ile esnafımızın masa üstüne koyduğu tarife birbirinin aynısı olmalıdır.

Esnaf Zorda

Esnaf zorda mahalle bakkalı ve mahalle kültürü yok olmasın Sivrikaya yaptığı açıklamada marketler yasası bir an önce çıkmalı hükümetimizden acil olarak bu yasanın çıkarılmasını bekliyoruz. Küçük esnafın korunup kollanması gerekmektedir. Çünkü esnaf bir memleketin temel taşı omurgasını teşkil eder. Esnafımıza değer verilmeli ve sahip çıkılmalıdır. Marketler etrafımızı örümcek ağı gibi sardı Akçaabat’ta boş olan bırakmadılar utanmasalar denizin üstüne de market açacaklar Esnaflarımız bunlarla rekabet etmekte çok zorlanmakta zor durumda kalmaktadır. Esnaf kültürünü hep beraber yaşatmalıyız. Bu kültür Osmanlıdan beri vardır. Var olmaya da devam edecektir. Zincir mağazalar ve marketlerde bu kültür yoktur. Esnaf kültüründe olan peşin para ile alınan bir malın hiç tereddüt etmeden dar zamanda dahi olsa müşterilerine malı veresiye vermekten asla çekinmez. Oysa zincir marketlerin gerçek yüzünü yakın zamanda ki ekonomik krizde hep beraber gördük. Esnafımız bir yandan zincir marketlerle ölümüne rekabet yaparken öbür yandan da bağ- kur ve SSK primlerinin yüksek oluşundan mustarip BAĞ-KUR lu bir esnaf ve sanatkârımız aylık 800-850 TL arasında sigorta pirimi ödüyor.     

Esnaf ve sanatkârımız BAĞ-KUR ve SSK primlerini ödemekte büyük güçlük çekiyor. Hem kendi primi hem de yanında çalıştırdığı işçinin sigorta priminin rakamının yüksek oluşu esnafımızı zora sokuyor. Acilen esnafımıza bu konuda kolaylık sağlanmalı işçi ve işveren üzerinde ki sigorta yükü bir an önce hafifletilmelidir. Oda olarak bu sıkıntılara yetkililere her zaman iletmekteyiz. İletmeye de devam edeceğiz.  
   
O Yol Akçaabat’ın Sonu Olur   
             
O yol Akçaabat’ın sonu olur. Akçaabat’ın yıldızlı Söğütlü ve Yaylacık sahillerinden dolgu ile yapılmak istenen yol Akçaabat’ın sonu olur. Akçaabat’ta sıkışan trafik yoğunluğunu rahatlatacak proje olarak gizliden gizliye yapılması planlanan bu yol sahili yerle bir edeceği gibi tabi dengeyi de bozar. Akçaabat ile Trabzon arasındaki yol sorununun Güney çevre yolunun yapılmasıyla çözüleceğini deniz dolgusu bu işin kolayı bu yolla bu işin çözüm olmadığını hepimiz görmekteyiz. Bunun için tüm Akçaabat bu konuda tek yürek olmalı demokratik haklarımız neyse sonuna kadar tepkimizi ortaya koymalıyız. Sahilden yapılmak istenen yola müsaade etmemeliyiz.  Tepkimizi ortaya koymalıyız. Gelecek nesillere Akçaabat’ımızda çok bir şey bırakamadık hiç değilse sahilimizi onlara bırakalım.  

Doğalgaz Gelsin Artık
  
Akçaabat’ımızda kışın hava kirliliği had safhada bunun da çözümü doğalgazdır. Neden Akçaabat’ımızda hep beraber temiz havayı solumayalım. Kışın kömür dumanından zehirleniyoruz. Nefes alamıyoruz. Kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz. Hayatı yaşamayı kolaylaştırmak varken neden zorlaştırıyoruz. Geçlerimiz yaşlılarımız hepimiz bundan böyle kömür tozlu havayı değil de Akçaabat’ımızın temiz havasını soluyalım yetkililerden ricamız bizler Akçaabat sevdalısıyız Akçaabat’ımız için her daim yanlarında ve yardımcılarıyız bunu böyle bilsinler. 
 
Editör: TE Bilisim