Fındık üreticisinin alın terini vampirler gibi sömüren Fındık baronları yine iş başında. Olmayan serbest piyasada at koşturan bu sömürücüler, yine alın terini sömürmeye üreticinin cebine girmesi gereken hakkını gasbetmeye devam ediyorlar. Piyasada yarattıkları yalanları yanlışları ile beraber bir algı oluşturdular. Ürünün kalitesinden tutunda Ne varsa fındık üreticisinin lehinde olmasına rağmen neden fındık fiyatları piyasada düşüyor. Bunu anlayamayacak kadar saf değiliz. 

Bana bir tüccar arkadaşım yana yana anlattı. Diyor ki; Başkanım bu baron dediğiniz üç beş kişi, Elindeki Fındığı iyi bir fiyattan sattı, bizim fındıkları da almadı. Dolayısı ile piyasayı bunlar bağladılar. TMO’yu da kötüleyerek bir algı oluşturdular, böylece kendileri bu piyasada istedikleri gibi at koşturuyorlar. İşte küçük fındık ticareti yapanların halî. 

Şimdi yapılacak en faydalı iş bu baronları yalnız bırakmak. Fındığınızı iyi kurutun seçin ve gidin TMO’ya verin. Verin ki bu Baronlar sizin elinize düşsün... 

Eğer fındığı emanete ve bu baronlara verirseniz Akibet belli bu gün olduğu gibidir. Aksi halde fındık fiyatlarını bu sömürücüler aşağıya çekmeye devam ederler. Çünkü sizi kendilerine mahkum bıraktıktan sonra, yapacağınız bir şey kalmaz. Yolun kısası sözün özü Bu baronların ekmeğine yağ sürmeyin,Onların algı operasyonuna kanmayın.. Siz onları kendinize mahkum edin. Çünkü bu fındığa onların çok ama çok ihtiyaçları vardır.”
 

Editör: TE Bilisim