Aykan, “Bunun adı akıl tutulmasıdır. "Adalet" istiyorum diyerek masum bir gerekçeye sığınarak yola çıkanlar; sağına, soluna ve yurt dışındaki destekçilerine iyi baksınlar. 15 Temmuz yıldönümünü sabote etmeye ve FETÖ ye soluk aldırmaya yarayan bu teşebbüs, CHP’nin de başını yakabilir. 

Bu tür zeminleri dört gözle bekleyen Devlet düşmanları için tam provokasyon zamanıdır. İş işten geçmeden herkes aklını başına toplasın. Ülke Ateş çemberinde, proje figüranları yollarda. Gezideki geri zekalıların ellerini ovuşturması, Milletimizin gözünden kaçmıyor” dedi.   

Arsin’in doğalgazı nerede?

Trabzon’un Arsin ilçesine Doğalgaz geleceği hatta doğalgazın ihale bile edildiği ifada edilmişti. Ancak ortada halen ne firma ve ne de bir taşeron var. Bir an önce Aksa yetkililerinin ihaleyi kazanan firmaya şantiye kurdurup çalışma yaptırmalarını istiyorlar.

Sönmez’e Durmak Yok

Ülke ve dünya geleninde alanında önemli bilim insanlarından biri alan ktü Hematoloji Ana bilim dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sönmez, bilimsel toplantılardaki sunumları ile de bilim adına faydalı işlere imza atıyor. Hoca geçen hafta Kırgizistan’a gitti. Orada KTÜ tıp Fakültesi benzeri bir bölümün nasıl kurulması gerektiği yönünde Kırgız dostlarına bilgi aktardı ve bazı hastalarına da bakarak döndü.

Şike Anıtı Sahile Yapılsın

Arsin platformu başkanı Oktay Acar: ''Trabzonspor'a kupasının verilmemesi halinde kentte 'şike anıtı'  yapılması gerektiği ve bu adaletsizliği anıtlaştırılması na  vurgu yaptı. Platform başkanı Acar; Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 4 Mart 2014 yılında şu açıklamayı yapmıştı; Trabzonspor'a kupasının verilmemesi halinde kentte 'şike anıtı' yaparak bu adaletsizliği anıtlaştıracağız'' demişti. Biz Arsin platformu olarak bu anıtın ilçemiz'e  Arsin sahil parkına yapılmasını öneriyoruz. Trabzonspor, kendi futbol federasyonu tasdik etmemesine rağmen dünyadaki tüm futbol otoriteleri tarafından şampiyonluğu tescil edilen tek futbol takımıdır. Trabzonspor’un 2010-2011 sezonu şampiyonluğunu UEFA, Şampiyonlar Ligi’ne katılma hakkını vererek ilan etmişken kupasının verilmemesi şampiyonluğunun çalındığının delilidir. UEFA ve CAS 2010-2011 sezonuyla ilgili kararlarını vermiş şampiyonu belirlemiştir.’ dedi.

Türk’ün Dünya Görüşü İle Kıbrıs

Türkav Başkanı Kenan Kuru yazılı bir açıklama yaparak, ‘Batının Kıbrıs’ta huzur istemediğini’ savundu: ‘Kıbrıs görüşmeleri sonuçlandı ve garantör devletler de hazır bulundu. Günümüz dünyasında huzur içinde bir hayatın özellikle Ortadoğu’da, Asya’ da özlenmekte olmasına rağmen, BM çözüme ilgisi olmamaktadır. BM, diğer ülkelerin meseslerinde dikkat etmediği garantör anlayışını Kıbrıs’ta, İngiltere ve Yunanistan’la uygulamaktadır. 

Dikkat çeken bu garantörlüğün dünyanın huzursuz coğrafyasındaki çözümde dikkate alınmaması Kıbrıs’ta neden öne çıkmıştır. Burada Kıbrıs için çözüm isleyen batı, Ortadoğu’da, Asya’da ve dünyanın zulüm gören birçok ülkesindeki insanlar için çözümü istememekte midir?  Kıbrıs Türk ve Kıbrıs Rum kesimi, iki millet ve iki devlet olarak bu gün varlıklarını davam ettirirken, katliam, baskı olmadan toprakların da özgürce yaşadıklarını dünya görmektedir. Huzur önemli değil midir? Türk milleti, tarihten günümüze mensubiyet varlığı ile yaşanılan toprağı vatan yapmıştır. Bu topraklar üzerinde yaşayan diğer sosyal topluluklarla, adil yönetim anlayışıyla bir arada olmuştur. Bu anlayışların oluşumu için, demokrasinin ve uygar olmanın önemli yeri vardır. İnsan tabiatı gereği düşünen varlıktır. 

Ancak, Kıbrıs’ta dün yaşanılanları hiç yokmuş gibi ortaya koymanın çözüme sağlayacağı katkısı ne kadar gerçekçi olabilecektir. Kuzey Kıbrıs Türk devleti bağımsız devlet olmasına rağmen, Rum kesiminin insan haklarına karşı saldırıları görülmektedir. Bağımsız ve iki ayrı devlet olarak huzurlu yaşanılan Kıbrıs için ne değişecektir. Dünyanın önündeki problem batının ikiyüzlülüğü ile hedefine koşmadaki kararlılığıdır.  

Arapları Küstürmeyelim

Bursa'da yaşayan emekli polis memuru Trabzon Akçaabatlı İsmail Berber Gazetemizi ziyaret etti.

İsmail Berber, "Trabzonlu olup dışarıda yaşamak kolay değil. Bu şehrin hasreti canımızı yakıyor. Bu  topraklardan uzak olamıyoruz. Ama ne yapacaksın ki geçim şartları gurbete yöneltiyor. Bir süredir Hıdırnebide hasret giderdim. Araplar turizme katkı veriyor. Ama maalesef onlara istediğimiz gibi davranıyoruz.Oysa onlara onların istediği gibi yaklaşmalıyız. Bir uyanık onlardan sözde yardım adına para istiyor.Elindeki evraklara baktım tümü sahta. Olmaz böyle bir şey. 

Yok yok biz bu kafayla onları da kaçıracağız. Bursa Güzel memleket. Bereketli topraklar. Ata diyarı yeşil bursa. Ama son yıllarda Bursa'da da yüksek katlı binalar görülmeye başladı:Şehrin silueti bozuluyor. Taka'yı her gün okuyorum. Sizi, Yusuf Beyi ve Zihni Beyi takip ediyorum. Sizinle Trabzon hasretimizi gideriyoruz ve daha fazla ilgi bekliyoruz."

En Güzel Şerkılar Seslendirilecek 

Trabzon Ganita’da Coşkun Saraylı konserlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çok sayıda şarkıcıyı dinleyiciler ile buluşturan Coşkun Saraylı Çay Bahçesi’nde 5-6 Temmuz tarihlerinde Sevgi Gürses sahne alacak. 
 
Editör: TE Bilisim