AK Parti Milletvekili Salih Cora, ziyaretlerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle ülkedeki huzur ortamının bozulacağı iddiasının ana muhalefet partisinin boş bir tehdidi olduğunu söyledi.

Cora, Cumhurbaşkanlığı sisteminin gelmesi halinde terör örgütlerinin palazlanacağını iddia etmek suretiyle ana muhalefet partisinin milletimizi tehdit etmeye hakkı da yoktur, haddi de. Aba altından sopa göstererek, milletimizin tercihine yön vermenin demokrasi tarihimizde yeri yoktur. Anayasa değişikliği paketi şayet geçerse terör örgütleri palazlanacaksa, neden bütün terör örgütleri ağız birliği yapmışçasına ‘hayır’ için çalışıyor? Çünkü biliyorlar ki evet çıkarsa hareket alanları daralacak. Kutuplaşmadan, çatışmadan beslenen terör örgütleri, uzlaşma ve mutabakat sonucu seçilen bir Cumhurbaşkanlığı sisteminde saçaklanması, dallanıp budaklanması eskisi kadar kolay olmayacaktır. Türkiye’de ne zaman toplumsal uzlaşmanın ve barışın tesisi, demokrasinin tahkimi, adaletin ve özgürlüklerin geliştirilmesi noktasında adımlar atılsa bu türlü saldırılara maruz kaldığımız bir vakadır. Terör örgütlerinin üzerine bir kara bulut gibi çöken emniyet güçlerimiz, ülkemizin suhuletine, huzuruna büyük katkı sağlamışlardır. Terör örgütlerinin hayır çabası bundandır. Yenikapı ruhuna karşı koyabilecek bir terör örgütü var mı? İsteyen istediği kadar Gezi Parkı’nı, 7 Haziran’ı istesin, biz Yenikapı Ruhu’ndan asla taviz vermeyeceğiz. Ayrıştıran değil kapsayan, çarpıştıran değil, barıştıran, tartıştıran değil ulaştıran olacağız. Herkes emin olsun ki biz bu ülkenin başını terör belasından kurtaracağız. Bunu yaparken de insanlarımızın birbirlerine bağlılığından, dostluk ve kardeşlik duygularından ödün vermeden yapacağız. İstikrar ve güven zeminini temin edeceğiz” dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar ise Değirmendere mahallesinde sanayi esnafını ziyaret etti. Mahallede bulunan Büyük Sanayi Sitesi ile Demirkırlar Sanayi Sitesi’nde esnafları ziyaret eden Günnar, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlattı. Yeni sistemle yapılacak tüm seçimlerde sandıktan tek başına halkın güvenoyunu ve reyini almış mutlak hükümetlerin çıkacağına vurgu yapan Günnar, "Koalisyon dönemlerini hepimiz yaşadık. İşçisi de memuru da sanayicisi de koalisyonlardan çok çekti. Bir gecede paramız neredeyse iki katı değer kaybediyordu. Döviz borcu olanlar neredeyse iflas etme noktasına kadar gelmişti. Tüm bunlardan bıkan Aziz Milletimiz, 2002 yılında Kurucu Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, önderliğinde ki AK Parti’yi tek başına iktidara getirdi. 15 yıldır ülkemizde istikrar var. İstikrarla birlikte halkımızın refah seviyesi de yaşama standardı da arttı. Ülkemizin bir daha koalisyon yaşamaması için tek başına iktidar olması için 16 Nisan’da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için Halk Oylaması yapılacak. Bu halk oylaması ile yeni sistemde cumhurbaşkanlığı için cezai, hukuki ve siyasi sorumluluk getiriyoruz. Kim getiriyor sizler yani milletimiz. Hükümet tek başına olacak ama ilk defa millete ülkeyi yönetme imkanı doğacak" diye konuştu.

Günnar, sanayi ziyaretinin ardından Trabzon Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni de ziyaret ederek, otobüs kaptanları ile yolculara iyi yolculuklar diledi. 
 

Editör: TE Bilisim