Türkiye kömüre karşı son dönemde doğalgaza yöneldi. Doğalgaz hem sağlıklı hem de ekonomik. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı bir önceki kabinede Trabzonlu olunca bölgedeki her kent ve ilçe Doğalgaz almak için sıraya girdi. 

Hatta Arsin Organize Sanayi Bölgesi de özellikle Bakan Berat Albayrak’tan talepte bulundu. Bölgeye Doğalgaz Güneyden Erzurum ve Bayburt’taki istasyonlardan aktarıldı. Oradaki İstasyonlara ise bir kısmı Azerbaycan’dan bir kısmı da İran’dan nakledildi.

Erzurum ve Bayburt istasyonlarından Cami boğazına inen Doğalgaz boru hattı buradan Arsin ve Yomra’nın üst kesimlerine kadar geldi. Arsin’in güneyine inen Doğalgaz hattı Abadomuz mevkiinden Işıklı mahallesine girdi ve buradan da OSB’ye dağıtım istasyonuna getirildi. Doğalgaz gelecek dendiğinde Uydudan hatlar belirlendi. Bazı vatandaşlar doğalgaz geçecek istimlak paraları fazla tutacak diye umutlanırken en fazla alan hak sahibi 10 bin TL aldı ve arazisi ortadan ikiye bölünerek bağı bahçesi yok olunca hayal kırıklığı yaşadılar.  

Doğalgaz Işıklı mahallesinden Yeşilce mahallesine oradan da Dilek mahallesine geçti ve Dağıtım istasyonuna aktarıldı. Kepçelerle birlikte arazilere giren AKSA yetkilileri arazilerin içinde yaptıkları tahribatları onarmadan kepçeleri ve iş makinelerini arazilerden çektiler.  Arsin Işıklı mahallesinden Murat Akbulut, ‘hem köyümüz hem de arazilerimiz perişan oldu. Aksa’dan davacıyız. Bir an önce arkada bıraktığı enkazı temizlesin’ değerlendirmesini yaptı.

Fındıklıklar Heba Oldu

Bayburt’taki Doğalgaz istasyonundan gelen hattın Arsin Işıklı Köyü’nün güneyinden girişi ile birlikte yerleşim yerlerinde büyük tahribatlar yaşandı. Bayramoğlu Mahallesi’nden Mollaalioğlu Mahallesi’ne inilen istikamette arazilerin ortasından geçen doğalgaz hattı Arsin OSB’ye indirildi. 

Kapatmadan Gittiler

Ancak AKSA yaptığı bu büyük tahribata rağmen yaptığı yerleri kapatmadı.  Fındıklık ve arazi sahiplerine en düşük ödemeleri yapan AKSA Doğalgaz Arsin Işıklı ve Dilek mahallesinin bir kısmını bataklığa çevirip gitti. AKSA’nın arkada bıraktığı enkazı temizlemesi isteniyor.
Editör: TE Bilisim