Parası İstendi

Trabzon’un Köprübaşı ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki Ayşegül Sancak TEOG’da birinci oldu. Kendisine ilçeyi en iyi şekilde temsil ettiği için Köprübaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından altın verildi. Tören sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü iddiaya göre altın parasını aileden isteyince büyük bir şok yaşandı. Yaşanan bu olay herkesi derinden üzdü.

Kimseden Altın İstemedik

TEOG Birincisi Ayşegül Sancak’ın annesi Fatma Sancak kızının başarısına gölge düşürüldüğüne vurgu yaparak, “Yardım fonundan bize 1200 TL para çıktı. Bu benim çocuğumun hakkı. Törende gösteriş olsun diye taktıkları altını bu paradan ödettiler. Biz kimseden altın istemedik. Kızımın başarısına gölge düşürdüler” dedi. 

Çözüm İstiyoruz
 
Merkez de bulunan okulun köye taşınmasından yakınan Fatma Sancak engelli çocuğunun 3 kilometre yukarıda bulunan okula gidemeyeceğini ifade ederek açıklamasında; “Merkez’de bulunan okul Çifteköprü’ye taşınıyor. Benim çocuğum her gün düzenli olrak ilaç kullanması gerekiyor. Benim gibi birçok kişinin çocuğu aynın durum. Hiçbir veli okulun oraya taşınmasını istemiyor. İmza topladık. Cumhurbaşkanımıza durumu yazdık. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya ilettik artık çözüm istiyoruz” ifadelerini kullandı. Veliler olarak imza topladıklarını belirten Sancak yazdıkları dilekçeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ileteceklerini söyledi. 
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim