Hasat etkinliğine Tarım sektöründeki tüm kurumlar ilgi gösterdi. Hasat etkinliği Akçaabat Darıca Mahallesinde Emine Bayram ‘a ait Akçaabat Ziraat Odası Eğitim Uygulama seralarında yapıldı.

Düzenlenen hasat ve tanıtım etkinliğine Tarımdan Sorumlu Vali Yardımcısı Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, DOKAP (Doğu Karadeniz Bölge Kalkınma İdaresi) Başkanı Ekrem Yüce, Trabzon Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Atilla Çimer, Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit Gülbay, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arsin Ziraat Odası Başkanı Hasan Kozoğlu,  TKDK İl Koordinatörü Şansal Aydoğdu, Tarım Kredi Kooperatifleri  Bölge Müdürü Süleyman Eğilmez, Trabzon Orman İşletme Şefi Savaş Ayvaz, Akçaabat Halk Eğitim Müdürü Mustafa Türkoğlu basın temsilcileri ve kursiyerler katıldı. Mantar yetiştiriciliği konusunda teknik bilgilendirme katılımcılara eğitmen Ziraat Yüksek Mühendisi Fadıl ÖZTÜRK tarafından yapıldı.

“Biz her türlü desteği vermeye hazırız”

DOKAP başkanı Ekrem YÜCE Kalkınma İdaresi olarak bölgemizde tüm sektörleri ilgilendiren konularda projeler geliştirerek maliyetinin tamamına vermeye çalışıyoruz. Tarımsal faaliyetlerle ilgili Trabzon  ilinde Bitkisel  üretimi alt dallarında destekleme ile ilgili projelerimizle 4 milyon lira destek sağladık. Amacımız çiftçilik faaliyetlerinin gelişmesi ve çeşitlenmesi için her türlü projeye destek vermeye hazırız. Burada amacımız tarımsal gelirin yükselerek çiftçilerimizin yaşam standartlarını yükselterek tarımsal istihdama katkı sağlamak ve üretim miktarını ve kalitesini artırmaktır. Bugün burada gördüğümüz istiridye mantar üretim modelini artırmaya çalışıyoruz. Trabzon da 8 üreticimize 25 bin liralık destek sağlayacağız. Bu tür üretimlerle bölge ve ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacaktır. İfadelerini kullandı. Yapılan hasat etkinliğinin ardından Akçaabat Turizm Otelcilik Uygulama Otelinde Eğitim seralarında yetiştirilen mantarlardan yapılan yemekler katılımcılara ikram edildi.
 
Editör: TE Bilisim