Alucra ilçesi Boyluca Köyü’nden olan , Seyyid Mahmud Çağırgan Veli Hazretleri'ni Anma programına katılan Erdoğan sevgi seliyle karşılandı.İstanbul Alucra Boyluca Köyü Kalkındırma ve Dayanışma Derneği’nin öncülüğündeki anma programında Temsilcimiz Sedat Karakaya’nın mikrofonlarına konuşan Erdoğan, “Boyluca Köyü çok güzel bir köy,tarihi bir köyümüz.Hem tabiatı güzel, hem havası güzel.

Hem de Çağırgan Veli Hazretleri’nin de köyü.İnsanlar maneviyatı için de buraya gelip ziyaret ediyorlar.Bizde bu yıl  bu etkinlikleri görelim istedik.Bu vesileyle İstanbul’da da çok Alucralı hemşehrilerimiz,komşularımız Kasımpaşa’dan olduğu için buraları görmek istedik.Hakikaten çok beğendik ve çok mutlu olduk.Darısı görmeyenlerin başına.”dedi.

Bu Tür  Anmaları Önemsiyoruz

Bu tür etkinliklerin çok  önemli olduğuna vurgu yapan Bilal Erdoğan neden önemli olduğu konusunda ise, “Çünkü yoksa unutulur gider.Yani zaman çok güçlü bir gerçek.
Siz eğer hatırlamazsanız,hatırlatmazsanız,bir nesil sonra bakarsınız bütün o hatırlamaya çalıştığınız şeyin temsil ettiği kültür,değerler bunların hepsi kaybolur gider.

İşte bugün aileyi konuşuyoruz,bugün geleceğimizi kurarken ‘Acaba değerlerimizle birlikte kurabilecek miyiz’ bunu konuşuyoruz.Bu tür etkinlikler hep o değerlerin hatırlanması adına,bu toprakların hangi değerlerin üzerinde kurulduğunun hatırlanmasını ve korunmasını sağlar.Onun için bu anmaları önemsiyoruz.”şeklinde konuştu.
SEDAT KARAKAYA
Editör: TE Bilisim