Buluşmaya AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, EMEK A.Ş Yönetim Kurulu üyesi Ergin Aydın, Kebir Genel Müdürü Yılmaz Karadeniz, bürokratlar, ilçe belediye başkanları, iş adamları, siyasi isimler ve çok sayıda davetli katıldı. MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan yaptığı açılış konuşmasında, ‘’İkincisini düzenlediğimiz MÜSİAD Trabzon Şubesiyle Ankara’daki bürokratları buluşturmak için bir araya geldik. MÜSİAD Türkiye’de herkesin çalışma gücüyle, istihdam konusunda tanınmış bir kurum. Ülkemizin 2023 vizyonu projesinde daha etkin rol alabilecek organizasyonları yapmak ve katkı sağlamaktadır. Bu gün Trabzon’daki iş adamlarının dünyanın her tarafına ulaşmasına imkan sağlayacak önemli bir adımdır. Türkiye bürokrasisinde önemli yer tutan bu imkanlardan istifade edecekleri ve yatırıma dönüştürecekleri, daha ilgi çekici bir Trabzon oluşmasında rehberlik yapabilecekleri kanaatindeyiz.’ dedi.

‘Bütün Trabzonluları Kucaklayacağım’

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, konuşmasında: “Seçim kampanyam boyunca sadece Trabzon’da Trabzonluların değil, yeryüzündeki tüm Trabzonluların belediye başkanı olacağım dedim. Bundan sonraki süreçte herkesle kucaklaşmaya başlayacağız’’ ifadelerini kullandı.

Trabzon’a Güven Var

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta ise, “Ankara'mızda bu toplantılar inşallah devam eder. Değerli hemşerilerim Trabzon gerçekten farklı bir şehir burada doğup büyüyen ardından Türkiye’nin dört bir yanında hizmet eden  arkadaşlarımız var. Siyasi faaliyetlere bulunmak üzere gittiğimiz her yerde Trabzon’a güven var. Bize her yer Trabzon sloganını Türkiye’nin her tarafında gördüğümüz Trabzonlular ile ortaya çıkmış oluyor. Trabzonluların çok çalışması gerektiğini görüyoruz. Biz bu ülkenin çimentosu olan yerden geliyoruz. Biz Trabzon milliyetçiliği yapmıyoruz. Biz ülkemizin her tarafında Türkiye’yi sevdiğinin ispatıdır bu. Bu toplantılar artarak devam eder inşallah. ’ şeklinde konuştu.

İstikrar Ve Kalkınmaya Odaklanacağız

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise Trabzon ekibinin davetinde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; “Bir seçim dönemini daha geride bıraktık; Yerel Seçim sonuçlarının, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum.İş dünyası temsilcileri olarak, her zaman siyasi istikrarın önemine vurgu yapıyoruz. 31 Mart Yerel Seçimlerinin tamamlanmasıyla birlikte, seçimsiz 4 buçuk yıllık dönemde artık ekonomik istikrara ve kalkınmaya odaklanacağız. Biz bu toprakların gücünü ve potansiyelini iyi biliyoruz. Neler yapabileceğimizi, neleri başarabileceğimizi iyi biliyoruz.

Trabzon’un %70’i Fındık Ve Mamulleri

Trabzon’un, üretim ve ihracat noktasında gelişime açık bir yapısı olduğunu biliyoruz. Şehrin ihracatının daha üst seviyelere çekilebilmesi için, ürün çeşitliliğinin mutlaka artırılması gerekiyor. Trabzon’un toplam ihracatının yüzde 70’ine yakınını, fındık ve mamulleri oluşturuyor. İlin ekonomisi halen tarım ve hayvancılığa dayanıyor. Nüfusun yüzde 65'i bu faaliyetlerde elde edilen gelirlerle geçimini sağlıyor. Dolayısıyla Trabzon başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nde, imalat sanayine yönelik yatırımlara, yeni dönemde daha fazla odaklanmamız gerekiyor.

Trabzon Limanı Taşınsın

Trabzon’da Arsin'deki Yatırım adasının büyütülerek, bir an önce devreye girmesi elzemdir. Limanın da bu bölgeye taşınmasında düşünmeliyiz. MÜSİAD olarak iş insanlarımızı, bölgede daha fazla yatırım yapmaya davet ediyoruz. Gelin, hep birlikte güzel memleketimizin potansiyelini ortaya çıkaralım. Ülkemizin kalkınmasına daha fazla katkı sunarken birlikte kazanalım, birlikte büyüyelim. Trabzon Limanı’nda Arsin Yatırım Adasına taşınması lazım. Burası da acil genişleterek şehir rahatlatılmalı.”

‘’Trabzon çimento görevi yapmıştır’’

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu konuşmasında, ‘’Yaklaşık 5.5 ay öncesinde Trabzon Valisi olarak göreve başladım. Rabbim bu kadim şehre bize hayırlı hizmetleri nasip eder. İnanın iki gündür Trabzon’umuzun tarihi ve kültür mirasını ve doğal güzelliklerini tüm vatandaşlarımızla buluşturduk. Dolu dolu geçen günler oldu. Bakanlarımızı ve milletvekillerimiz bizi onurlandırdı ve şeref verdi. Şunu bir kez daha gördüm ki ve hissettim ki göreve başladığım ilk günden itibaren Trabzon’un yöneticilerine karşı ne kadar ilgili ve akalı olduğunu her gün burada bizati yaşadım. Belki yerel seçim süreciydi ama huzur ve güven iklimi yaşandı. Trabzon ilimiz halkıyla ülkemizin her yerinde birliğine ve beraberliğine çimento görevi yapmış, görev yaptığım her yerde muhakkak Trabzonlu hemşerilerimizin bulunduğu bir köy veya yoğun yaşadığı yerlerde görev yaptım. Hemşerilerimiz kendilerini her yerde hissettiriyor.” İfadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim