Avrasya Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gümrük İşletme Bölümü Trabzon Limanına bir teknik gezi düzenledi. Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuba Erdoğan ve beraberindeki yaklaşık 40 öğrenci, Limanda ilk olarak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Hüseyin Şanverdi’yi makamında ziyaret ettiler.  Şanverdi, ziyarette öğrenciler ile meslekteki deneyimlerini paylaştı. Bu tür teknik gezilerde yerinde alınan uygulamalı eğitimler ile öğrencilerin mesleğe çok daha iyi hazırlanacağına vurgu yapan Şanverdi, ‘’Sizler Avrasya Üniversitesi Gümrük İşletme Bölümünü seçerek hayatınızda çok önemli bir karar verdiniz, çok değerli bir bölüm seçtiniz” dedi.

Müşavirlik Yapabilirler

Alanınızdan mezun olarak hem gümrük memuru olabilir, hem de gümrük müşavirliği yapabilirsiniz. Trabzon Gümrüğü Mersin, İzmit, İstanbul kadar yoğun olmasa da yine de önemli bir gümrük bölgesidir. Bugün burada Bölge Müdürlüğünde ve ona bağlı İl Müdürlüğünde işler nasıl yürüyor, ofislerde görevli arkadaşlarımız ne tür işlemler yapıyor, sahada çalışan arkadaşlarımız hangi görevleri yerine getiriyor, hepsini teker teker öğreneceksiniz. Buradaki kazanımlarınız hayatınız boyunca sizlere çok lazım olacak, o yüzden dikkatlice takip edin ve her aklınıza takılan soruyu uzman arkadaşlarımıza yöneltin” diye konuştu.

Staj İmkanlarını

Bölge Müdürlüğü ziyaretinin ardından Bölge Amiri Mehmet Şahin ve Muayene Memuru İbrahim Durmuş ile gün boyu limanda bulunan tüm birimleri gezdiler, yapılan işlemleri yerinde görme imkanı buldular. Teknik gezi ile ilgili bilgi veren Gümrük İşletme Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Tuba Erdoğan, ‘’Öğrencilerimiz teorik eğitimin dışında icra edecekleri mesleğin uygulamasını yerinde yapmaları çok önemli. Öte yandan öğrencilerimizin staj imkanlarını da bu ziyaretle arttırmış olduk” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilisim