Avrasya Üniversitesi ve Karadeniz Teknik Üniversitesi organizasyonu ile Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen programın açılışına YÖK Yürütme Kurulu Üyesi  Doç. Dr. Zeliha Koçak Tufan, YÖK Başkan Danışmanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, SABDEK Başkanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım’ın yanı sıra üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakülteleri Dekanları ve  akademisyenler katıldı.

Trabzon Yaşamak Ve Çalışmak İçin En Uygun Şehir

Toplantının açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Dekanlar Konseyi(SABDEK) Başkanı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım yaptı. Yıldırım, bu güzel şehir bizi kendine çekti.

Trabzon’un birçok unvanı var şehzadeler şehri olarak anılıyor. Sanıyorum toplantımıza en uygun olan unvanını ise dün keşfettim, burası yaşamak ve çalışmak için en uygun şehir. Trabzon’da ve Avrasya Üniversitesinde olmaktan gururluyuz. SABDEK olarak 2015 yılının Mart ayında çıktığımız yolda kararlılıkla ve büyük adımlarla yürüyoruz. 2015 yılında 47 olan Sağlık Bilimleri Fakülteleri sayısı bugün itibariyle 61’e ulaşmıştır. Bu nedenle çalışmalarımızın en önemli hedefini Sağlık Bilimlerinin pek çok alanında artık doygunluğa ulaştığını düşündüğümüz sayısal odaklı büyümeyi kalite odaklı büyümeyle de destekleyebilmek oluşturmaktadır, dedi.

İletişim Ve İşbirliği Çok Önemli

Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan ise konuşmasında Sağlık Bilimleri Fakülteleri arası iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesi, deneyimlerin paylaşılması ve sağlık bilimleri alanındaki politikaların daha verimli olması amacıyla kurulan SABDEK ortak bir platform olma görevini başarıyla sürdürmektedir. Tüm emek verenlere teşekkür ediyorum. Dördüncüsünü gerçekleştirdiğimiz bu toplantıya Karadeniz Teknik Üniversitesi ile beraber ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye’nin cennet şehri Trabzon’da sizleri ağırlamak bizim için büyük bir mutluluktur, cümlelerine yer verdi.

Avrasya Üniversitesi Kardeş Üniversitemiz

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sülayman Baykal’da toplantının açılış programında kürsüye çıktı. Baykal, bu toplantının Trabzon’da, Türkiye’nin en güzel şehirlerinin birinde planlanmasına, yapılamasına katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Avrasya Üniversitemiz bizim kardeş üniversitemizdir. Trabzon’da bir vakıf üniversitesinin güçlü olması, Karadeniz Teknik Üniversitesinin de daha güçlü olmasını sağlayacaktır.
Toplantıda iki önemli konu tartışılacak, bunlardan biri yüksek öğretimde kalite güvencesi, diğeri çekirdek eğitim programı. Artık kaliteyi konuşur olmaktan çıktık, uygulamaya dönüştürdük. Bu anlamda iradeleriyle beraber bu dönüşümü sağlayan YÖK Başkanımıza teşekkür ediyoruz, dedi.

Bu Şehirde Çok Güzel Şeyler De Oluyor

YÖK Başkan Danışmanı ve Akademide Kadın Çalışmaları ve Sorunları Birimi Başkanı Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ise konuşmasına, ben Trabzonluyum, burada akademisyenlerimiz önemli bilgiler aktaracaklar, bende size Trabzon şehrini anlatmak isterim cümleleri ile başladı. Komsuoğlu, konuşmasında Trabzonspor’a da yer verdi. Özellikle son günlerde Avni Aker Stadyumunda yaşanan olaylar ve bunun medya da sürekli gündem de tutulması durumunu eleştiren Komsuoğlu, sadece kötü olayları yansıtmayalım sanki burada hiç güzel şeyler olmuyormuş gibi gösteriliyor. Bu stadyumda çocuklarını torunlarını yanlarına alarak maç izleyen kadınlarımız var. Sadece hakemin üstüne atlayanları değil bu fotoğrafları da gündeme getirin, dedi.

 

Editör: TE Bilisim