Kamuoyunun yeterince bilgi sahibi olmadığı bu kurum, Trabzon’da eski hükümlerden muhtaç olan, ihtiyaçlı olan ailelerin eşleri, çocukları için birçok yardımlar kurum eliyle kendilerine, ulaştırılmakta. Bu yardımlar, nakdi ve maddi yardımlar olarak giyim eşyası, yiyecek kumanyası ve diğer acil ihtiyaçları karşılamaya çalışmakta.

Hükümlülere De Meslek Edindiriyor

Ayrıca koruma kurulu, ceza evlerinde de hükümlülere birçok alanda, mesleki kazanımlar kazandırmak için önemli projeler hazırlayarak onlara sunulmaktadır ve bu alanda birçok çalışmaya imza atıyor. Bu anlayış ile devletin hiç kimseye itmeden, cezalarını çekip, ondan sonra ne yaparsa yapsınlar anlayışından uzak, onları da kucaklayarak, bir baba şefkati ve sorumluluğu ile onlara yaklaşmakta ve yardımcı olup çıkmaktadır. Cezaevlerinde hükümlülerin meslek edinmeleri için çeşitli kurslar ve atölyeler de eğitim çalışmaları vererek çok büyük gayret sarf etmektedir. Koruma kurulu adı üzerinde bu alanlarda ki koruma görevini büyük bir görev sorumluluğu anlayışı içerisinde sürdürmekte ve takdir ve teşekkür almakta.

Kurulda Kimler Var

Cumhuriyet Başsavcılığınca her yılın Ocak ayı içerisinde koruma kurulu oluşturuyor. Koruma kurulunun kimlerden oluştuğu ve çalışma usul ve esasları üyelere bildiriliyor.  Koruma kurulu; Cumhuriyet başsavcısı veya görevlendireceği Cumhuriyet başsavcı vekili ya da Cumhuriyet savcısının başkanlığında katılım ile oluşturuluyor ve Baro temsilcisi, Belediye başkanı veya görevlendireceği yardımcısı, Cumhuriyet başsavcısı tarafından belirlenecek bir ceza infaz kurumu müdürü, Denetimli serbestlik müdürü, Millî eğitim müdürü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il veya ilçe müdürü. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı temsilcisi, Teşkilatı bulunan yerlerde Türkiye İş Kurumu müdürü, Ziraat ve Halk Bankası müdürleri, Ticaret ve sanayi odaları, ziraat odaları, borsalar, esnaf ve sanatkârlar birliği yöneticileri, Kamuya ait fabrikaların yönetici seviyesindeki temsilcileri, Kamuya yararlı dernek veya vakıfların yönetici seviyesindeki temsilcileri. Özel bankaların yönetici seviyesindeki temsilcileri, Kamuya yararlı dernek ve vakıflar ile özel banka yöneticilerinin koruma kuruluna katılımı istekleri ve Cumhuriyet başsavcısının uygun görmesiyle iştirk ediyor. Koruma kurulu toplantısının gündemine göre, Cumhuriyet başsavcısı; ceza infaz kurumları ve tutukevleri izleme kurulu başkanı, sağlık müdürü veya sağlık grup başkanı, özel idare müdürü, kolluk amirleri ile ilgili kişi ve kurumların temsilcilerini koruma kurulu toplantısına davet edebiliyor.
 
Editör: TE Bilisim