Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın annesi Fikriye Vatan, oğlunun kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle Eynesil İlçe Jandarma Komutanlığına şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Jandarmaya ifade veren Fikriye Vatan, 2018 yılından kızı Rabi Naz Vatan'ın ölümünden sonra oğlu Şaban Vatan'ın psikolojisinin bozulduğunu ve halen bulundukları eve ara ara gelerek hakaret ve tehdit ettiğini belirtti.

Fikriye Vatan, ifadesinde Şaban Vatan'ın büyük oğlu Muhammet Vatan'ı kastederek "kızımı siz öldürdünüz, nasıl can vereceksin, öleceğini mi zannediyorsun, diğer oğluna sahip çıkıyorsun ama bana sahip çıkmıyorsun, oğlun Muhammet'i öldüreceğim" şeklinde hakaret ve tehditlerde bulunduğunu ve koltuk değneğini duvara çarptığını söyledi. 

1 ay süreyle yaklaşmaması konusunda tedbir kararı verildi

Ayrıca Şaban Vatan'ın yaklaşık bir ay önce babasının ruhsatsız av tüfeğini gizlice alarak götürdüğünü belirten Fikriye Vatan, torununun ölümünden kendisi ve büyük oğlunu sorumlu tutan bu davranışlarından ve tehditlerinden rahatsız olduğunu kendisine zarar vermesinden korktuğu gerekçesiyle evine gelmemesi yönünde ifade verdi.

Bunun üzerine Jandarma tarafından olayla ilgili Görele nöbetçi Cumhuriyet Savcısı bilgilendirildi. Savcılığın verdiği talimatlar doğrultusunda tahkikata başlanıldığı ve Şaban Vatan'ın annesi Fikriye Vatan'ın evine 1 ay süreyle yaklaşmaması konusunda tedbir kararı verildi.

İstanbul'da olduğu tespit edilen Şaban Vatan'ın Eynesil'e geldiğinde kararın tebliğ edileceği ve ifadesi alınacağı belirtildi.
 

Editör: TE Bilisim