Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Trabzon'a gelerek burada da Bahçeşehir Koleji açılacağının müjdesini verdi. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın bir kolu olan Trabzon'daki Akçaabat Uğur Okulları ortaklarıyla bir toplantı düzenleyen Yücel, Uğur Okulları'ndaki hocaların verdiği 'STEM' eğitimine dikkat çekerek 'en iyisi olmak için uğraşacağız' dedi. 2017 eğitim ve öğretim yılına yetişecek olan okul yeri Kireçhane Mah. Güzeltepe Küme Evleri no:9/1 Ortahisar/Trabzon adresinde olup içeriği anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise şeklinde olacak.
 
Yenilikçi Anlayışı Benimsedik
 
Trabzon'da eğitim ve öğretime 2017 yılında girecek olan okul için bilgi veren Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel şunları söyledi; 'Eğitime bu kadar yatırım yapmanın nedeni Türkiye’nin milli geliridir. Bunu yükseltebilmek bizim beşeri sermayenin, bizim çocukların iyi ve kaliteli eğitim almasına bağlı. Bizim ekonomimizle ilgilenen bakanlarımız ,bürokratlarımız bu gerçeği eğitimcilere göre daha iyi görüyorlar. Onun için de ne yapıp edip eğitim kalitemizi yükseltmemiz ve eğitime yönelik bir takım şeyleri değiştirmemiz lazım. Dolayısıyla da en büyük gücümüz olan gençlere iyi eğitim vermemiz lazım. Bu hükümetin devletin aldığı bir politikadır. Hem özel sektör hem de devlet sektörü olarak bu işi daha iyi yapmamız gerekiyor. Biz de eğitimdeki özel sektör olarak bunun başını çekiyoruz. Türkiye’nin de hemen hemen her bölgesine yayılmış durumdayız. Dolayısıyla da yaptığımız işlerin bizim devlet okullarına ve özel okullara örnek de olması gerekiyor. 48 yıldır Uğur okullarının varlığını sürdürmesinin nedenlerinden biri hep yenilikçi anlayışıdır.
 
Stem Eğitimi'nde Bir İlkiz
 
Yine Bahçeşehir tarafında da anaokulundan beri bu yeniliği hep yapıyoruz. Bunun en büyük örneği de ‘STEM’ eğitimidir. Türkiye’de biz bu eğitim ile ilgili yatırım yaptık ve sahiplendik. Bununla ilgili geçen sene Türkiye’nin ilk defa bu konuyla ilgili biyenalini yaptık. Dünyada da eğitim bu şekilde tartışılıyor. Dünyada bu tartışılanları görüyoruz ve biliyoruz. Biz özel sektör mantığı açısından bakacak olursak böyle bir sektörde biz varız büyüğüz diye rahat rahat hareket edemezsin. Mutlaka eğer bir sektörde büyüme varsa başka yatırımcılar gelir ve yatırım yapar. Yapması lazım ve rekabet olması lazım. Ne kadar rekabet olursa o kadar daha kaliteli eğitim ve öğretim yapılabilir. Devletin orta vadede eğitime yapacağı yatırımlar ve eğitimler var. 2019-20 ye kadar hedefler var. Bunlardan birisi de tam gün eğitime geçilmesi konusu. Bu da fiziksel yapıyı gerekiyor. Türkiye tekli eğitime isterse geçer. Bununla ilgili de inşaat yapmak lazım.
 
Trabzonsporlu Yabancı Futbolcular Rahatlayacak
 
Yabancı futbolcular Trabzonspor’a bundan sonra daha rahatlıkla gelebilecekler. Önümüzdeki yıl Trabzon’da Bahçeşehir Koleji açılacak. Yabancı dilde eğitim öğretim yaparak artık Trabzonspor’un bu transfer sıkıntısını ortadan kaldıracak.  Bu okulda yabancı  öğretmenler olacak. Trabzonspor'un bu sıkıntısını halletmiş olup çift dilli eğitim öğretim yapacağız. Hem Türkçe'yi hem de İngilizce'yi öğrenmiş olacaklar. Okulun ihalesi yapıldı . Bahçeşehir İnşaat tarafından yapılacak .Okulun teslim tarihi 15/08/2017’dir. Böylelikle 2017 eğitim öğretim yılına da yetişmiş olacak. Bahçeşehir KOLEJİ, Anaokulu, ilkokul ,ortaokul, Anadolu lisesini kapsayacak. Bir de Fen Lisesi olacak. Çünkü Türkiye'nin her bölgesinde varız. Trabzon'da da Uğur Okulları olarak varız. Şimdi Bahçeşehir Koleji'ni anaokulundan liseye kadar çok modern bir kampüs yapacağız. Toplamda 23 dönüm arazi üzerine kurulacak ve 25 milyon yatırım yapılacak. 1200 kadar da kontenjanı olacak. Önümüzdeki yıl toplam Türkiye genelinde de 275 milyonluk yatırım yapacağız. 22 tane yeni okulumuzda yeni yatırımlar gerçekleştireceğiz.
 
Türkiye’nin en iyisi olmak bizim için çok önemli bir şey, ama biz dünya da marka olmak istiyoruz.
 
Ama biz dünyada marka olmak istiyoruz. Onun için her yeni yaptığımız okulun inşaatı özellikle de öğretmen kadrosunu yetiştirerek bir marka olmak istiyoruz. Çünkü dünyada artık okul yapıları ve eğitim anlayışı da değişiyor. Çünkü eskiden sanayi devrindeki eğitim anlayışıyla bilim çağının eğitim anlayışı aynı olmamalıdır diye düşünüyoruz. Anaokulundan itibaren çocuklara bilgisayar yazılımı öğretiyoruz. Anaokulunda okuyan çocuk kendi oynayabileceği oyunu yapabilir duruma gelecek. Dolayısıyla farklı bir eğitim öğretim anlayışını ve modelini Türkiye'ye getiriyoruz. Her sene yenilikler içerisindeyiz.
 
İyi Bir Eğitim Olmazsa  O Ülke Kalkınamaz
 
Bahçeşehir Okulları olarak Türkiye'de yaklaşık 242 okulumuz ve 81 kampüsümüz var. Dünyadaki her ülke eğitimin içeriği ile uğraşıyor. Şu anda herkes eğitimi düşünüyor. Çünkü eğitim ve öğretim iyi olmazsa, iyi bir eğitim veremezlerse o ülkenin kalkınması çok güç olur. Bugünkü çağda yeni bir anlayış yeni bir kültür var. O da her alandan disiplinlerin birbiriyle kaynaşarak eğitim ve öğretim veriyor olmalarına dünya 'STEM' demiş. Veya Türkçe adıyla 'FETEM' denilmiş .Bu alanı Türkiye'de uygulamaya çalışan ve uygulayan ilk okullardan birisiyiz. Bu alana çok yatırım yapıyoruz. Stem eğitiminde öğretmen yetiştirme okulu olan tek okuluz. Şu an Türkiye'nin her yerinden öğretmenlerimiz var. Bahçeşehir Üniversitesi hocaları başta olmak üzere dünyanın en iyi stem örneklerini çalışan hocalarımızdan eğitim alıyorlar. Öğretmenler bu uygulamaları yönetip eğitim verecekler.
 
 Enver Yücel Kimdir?
 
1957’de Giresun’da doğan Enver Yücel lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak tamamladı. Ardından da bugünkü ismi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nü bitirdi.
 
Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sunmaktadır. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor. Fas’tan, Cibuti’ye, Somali’den, Ortadoğu’ya dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere kurumlarında burs olanağı sağlayarak eğitim desteği sunan Yücel, bu sürecin dünyada barışı getireceğine inanıyor.
 
Bugün tüm Türkiye’ye yayılmış 100’den fazla okulu bulunan Uğur Eğitim Kurumları ile edindiği tecrübeyi özel eğitim kurumlarının yaygınlaşmasında kullanan Yücel, 1994 yılında Bahçeşehir Koleji’ni faaliyete geçirdi. Koleji, Avrupa standartlarında eğitim veren bir kurum haline getiren Yücel, yalnızca eğitim alanında faaliyetlerine devam etti.
 
2006 yılında Türkiye’de ilk ve tek olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni kuran Enver Yücel, lise giriş sınavında ilk 100 arasında yer alan öğrencileri, geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı olarak bütün öğrencilerini yüzde yüz bursla okutmaktadır.

Enver Yücel’in, eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve kaliteli eğitimi tüm Türkiye’de yaygınlaştırmak amacıyla kurduğu Bahçeşehir Kolejleri, Türkiye genelinde 36 il ve 28 ilçede 81 kampus ve 10 bilim müzesi ile kaliteli eğitimin öncülüğünü yapmaktadır. Bahçeşehir Kolejleri, önümüzdeki üç yıl içinde okul sayısını 150’ye çıkarmayı, 2023 yılında üç kıtada 350 okula ulaşıp dünyanın en büyük, başarılı ve saygın eğitim kurumlarından biri olmayı hedeflemektedir.
Editör: TE Bilisim