80 tane kayığın bulunduğu barınak yaklaşık bir yılın ardından tekrar denizin sürüklediği çakıl ve kumlar tarafından kapandı. Barınağın girişinde bulunan çakıl nedeniyle balıkçıların kayıkları barınak dışına çıkamazken dışarıdan da barınağa kayık girişi yapılamıyor. Bu durumun balıkçıları mağdur ettiği dile getirilirken, fırtınaya yakalanabilecek bir kayığın barınağa giremeyişi ile sonuçlanabilecek vahim bir durumun ciddi sonuçlara sebep olabileceği dile getirildi. 

Mağdur Olduk

Limanda kayığı bulunan ve ekmeğini bu kayıklarla kazanan balıkçılar mağdur olduklarını dile getirerek bu alan için hazırlanan balıkçı barınağı projesinin bir an önce hayata geçirilmesini istemektedirler. Kısa vadeli çözüm olarak ta limanın girişinin tekrar açılarak tekrar kumla dolmaması için liman ucuna kayalarla bir set düzenlemesi yapılmasını istiyorlar. Eğer liman için bir inşa düzenlemesi yapılmazsa deniz dip akıntıları ve dalgaların getireceği çakıllarla bu tıkanmaların sürekli yaşanacağını bu nedenlerle çok sayıda insanın da zorluklar yaşayacağını dile getirdiler.   

Liman çevresine bol miktarda kum birikmesi olduğunu dile getiren balıkçılar, bu kum yetkililer tarafından sürekli kamyonlarla alınmakta ve gerekli alanlarda kullanılmaktadır. Biz burada bulunan iş makinalarının liman girişine de gerekli uygulamaları yaparak bizi bu mağduriyetten kurtarmalarını beklemekteyiz diyerek yetkililere seslendiler. 
 

Editör: TE Bilisim