AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta Rize ve Bayburt’ta partililere referandum çalışmalarına yönelik bilgiler aktardı. Vatandaşla iletişimde Evet’i nasıl anlatacaklarının bilgilendirmesini yapan Muhammet Balta, ’18 madde ne rejim değişikliği getiriyor ne tek adamlık. Türkiye çok daha güçlü bir zemine oturtulacak’ dedi.

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Rize dönüşünde TAKA Gazetesini ziyaret etti. Gazetenin yeni ofisini çok beğendiğini söyleyen Balta, ‘Hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bu güzel ekip yeni bir mekanda Trabzon’a hizmet vermeye devam edecek’ dedi. Muhammet Balta, referandumla ilgili Karikatürini çizen Harun Yavruoğlu ile uzun süre ekrana baktı ve ‘Mükemmel ama sert biraz daha mesajımı yumuşatsan’ dedi.

Neden Evet

Dün Bayburt’a giden ve ‘Neden Evet’i’ teşkilatlara anlatan Muhammet Balta, ‘Rize’de program gerçekleştirdik, güzel oldu. Şimdi de Bayburt’ta böyle bir program yapacağız. Algılar yaratılmaya çalışılıyor, tek adamlık falan. Asla. Daha Demokratik ve krizlerden uzak bir sistem geliyor. HSYK’nın yapısından 2 askeri hakim çıkarıldı. Şimdi 7 üyeyi meclis seçecek. Cumhurbaşkanı sadece 4 üye atayacak. Adalet Bakanımız ile Müsteşar zaten orada daimi üye idiler’ dedi.

Seçmene Anlatacağız

Yeni sistemde 600 milletvekili seçileceğini, bu sistemde Cumhurbaşkanı ayrı partiden meclis çoğunluğu farklı partilerden oluşabileceğini de ifade eden Muhammet Balta, ’18 maddeyi komisyonlar ve mecliste çok iyi anladık, şimdi teşkilatlarımıza anlatıyoruz, onlarda milletimize seçmenlerimize anlatacak’ diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim