Programa, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'nın yanı sıra Rize Valisi Erdoğan Bektaş, AK Parti Rize Milletvekili Hikmet Ayar, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman, Anadolu Yayıncılar Birliği Başkanı Sinan Burhan, Karadeniz Medya Derneği Başkanı Hasan Yavuz Bakır ile davetliler katıldı. Programda konuşan Hayati Yazıcı, Medyada herkesin bir bakış açısının olabileceğini aktaran Yazıcı, yorum yapma hakkının medyanın doğal hakkı olduğunu vurguladı. 

Son Derece Değerli

Türkiye'de medyanın önemine dikkati çeken Yazıcı, şöyle devam etti: "Anadolu medyamız, son derece ortak değerlere bağlı, hassasiyet göstererek yayıncılık faaliyeti gösteriyor. Bundan son derece memnun ve mutluyuz. Çünkü siyaset ile medyayı yan yana getirip kıyaslama yaptığınız zaman, siyasette, medyada değerler üzerinden görevini yaparak iletişim ve enformasyonu sağlamalı. Yorumunu da özgürce sağlamalı. Değerler hepimizin. Bunları koruyacak kollayacak, zenginleştirmek için gerekli çaba ve hassasiyeti göstereceğiz. Anadolu medyası ve ulusal medyanın büyük bir kısmı istisnaları bir kenara bırakırsak enformasyonu sağlıyor."

Darbeye Karşı Dik Durdu

Yazıcı, Türkiye'de medyanın 15 Temmuz'da çok güçlü bir duruş sergilediğinin altını çizerek, "Türkiye, gerçekten gaddarca, alçakça bir darbeye maruz kaldı. Milletin topu, tüfeği, tankı, uçağı, milletin iradesini ortadan kaldırmak için terörist unsurlarca devreye konuldu ama o gece ulusal medyamız başta olmak üzere topyekün milletin iradesine sahip çıktı. Darbecilere karşı çok sağlam duruş gösterdi. Bu ortak değerdir. Demokrasiye, egemenlik hakkına sahip çıkmak ortak değerdir. Basınımız dördüncü kuvvet, 15 Temmuz'da bu gücünü hep birlikte farklı düşünce ayırımı yapmadan gösterdi" diye konuştu.
 
Editör: TE Bilisim