Oturduğu yerden kalkamadığını ve sürekli ağrılarının olduğunu belirten Bozkurt, tedavi sayesinde yürüme sevincini yaşadığını belirtirken artık eski yaşantısına geri döndüğünü söylüyor. Rize ve Trabzon’da bir çok doktora gittiğini son olarak Trabzon Özel İmperial Hastanesi'ne geldiğini anlatan Bozkurt, uygulanan tedavi sayesinde artık yürümeye başladığını söyledi. Hastaneden içeri baston yardımıyla girdiğini çıkarken ise bastonu attığını belirten Bozkurt, “Ayaklarımda ağrı vardı, yürüyemiyordum, yatamıyordum. Yerimden zor kalkıyordum. Bir yerden bir yere baston yardımıyla bile zor gidiyordum. Rize ve Trabzon’da bir çok hastaneye gittim ancak beni yürütecek bir uygulama olmadı. Yaklaşık 1,5 yıldır hiçbir şey yapamıyordum. Hiç kuvvetim yoktu, lavaboya bile gidemiyordum. Değnekle çok zor yürüyebiliyordum. Değneksiz de adeta sarhoş gibi yürüyordum. Bir adım atıyordum ikinciyi ters atıyordum. Hocam ilaç tedavisi uyguladı, şimdi hocamızın uygulaması sayesinde rahatlıkla yürüyebiliyorum. Şimdi Allah’a şükürler olsun çok iyiyim. Hatta hastaneye geldiğim zaman bile düşmüştüm. Şimdi artık bastona bile gerek kalmadı” diye konuştu.

İlik tedavisi ile tekrar eskisi gibi yürümeye başladı 

Hastanın kendilerine yürüme bozukluğu ile geldiğini belirten İmperial Hastanesi Noroloji Uzmanı Dr. Mustafa Aydın, hastaya ilik tedavisi uyguladıklarını ifade ederek “Hasta bize el ve ayaklarda uyuşma, karıncalanma, yürüme bozukluğu, özellikle geceleri bacaklarda ağrı gibi şikayetiyle geldi. Yürürken ataksi dediğimiz sanki sarhoş vari gibi yürüyordu. Kendisine bir takım tetkikler uyguladık. Yaptığımız tetkikleri değerlendirdiğimizde bunların hepsinin normal olduğunu belirledik. Bir fıtık bulgusu olmadığını tespit edince hastaya EMG uyguladık ve EMG’sinde sinir ucu hasarı tespit ettik. Sinir ucu hasarına yönelik olarak ilik dediğimiz bir tedaviyi planladık. İlik tedavisi sonucunda hastamız 3 gün sonra yürümeye başladı. Bundan sonra bu tedaviyi aylık olarak 6 ay boyunca devam ettireceğiz” dedi.

Bu hastalığın bölgede çok sık rastlanmadığını keydeden Aydın, “Bu tür hastalıklar, bölgemizde çok sık rastlanmıyor. Nadir rastlanan bir hastalık. Bu hastalık genelde ileri yaşlarda oluyor. Nadir de olsa genç yaşta da görülebilir. 60 yaş üzeri sıklığı daha fazla” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilisim