Dernek binasında düzenlenen programa; AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altuntaş, Dernek Başkanı Kaya Çakır ve çok sayıda kişi katıldı. 

Kaya Çakır toplantıda yaptığı açıklamada 16 Nisan’da gerçekleşen referandum ve Bayburt’un devletten beklentileri ile ilgili açıklama yaptı. Çakır; “Burada dertleşmek, sorunlarımız konuşmak için bir araya geldik. Çok yakın zaman da bir referandum geçirdik. Bizde Trabzon Bayburtlular Dede Korkut Derneği olarak çok açık ve net bir şekilde fikrimizi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandık. Bayburt’ta Sayın Cumhurbaşkanımızın yanında yer aldı. Bayburt Türkiye’de en çok oy oranı ile birinci oldu” dedi. 

“ Yatırımların Artması İçin Demiryoluna İhtiyacımız Var”

Çakır yaptığı açıklamada demiryolunun Bayburt’tan geçmesi gerektiğine vurgu yaparak; “Bayburt’un Sayın Cumhurbaşkanımızdan beklentileri var. Biz her zaman devletin yanında olmuşuzdur. Devlet varsa biz varız felsefesi ile hareket ettik. Şimdi bir beklentimiz var. Kamuoyunun, STK’ların herkesin beklentisi o. Bütün üyelerimizin Bayburtluların beklentisi aynı. Bir demiryolunun Bayburt’tan geçmesini bekliyoruz. Bu proje şuradan buradan deniyor ama biz şunu söylüyoruz; artık bu demiryolunun Bayburt’tan geçmesi gerekiyor. 

Bayburt’un kalkınması için demiryolu Bayburt’tan geçerse yatırımların daha çok olacağına, ulaşımın daha kolay olacağına inanıyoruz. Ulaşım olmadığı müddetçe yatırımcılar çok sıcak bakmıyor. Arazimiz, coğrafyamız çok güzel. Ama işte insanlar ulaşım olmayınca bu yatırımları buraya yaparsam bunu nasıl taşırım. Demiryolu Bayburt’tan geçerse çehresi değişir. İnsanlar Trabzon’da yatırım yapmaya kalksalar bir arazi çok pahalı. Burada ki arazinin maliyeti ile orada ki yatırımı tamamlar, harekete geçirir. Sayın Siyasilerimize bunları ileteceğiz. Bu olması gereken bir şey.  Bayburtlu birini dost edindiğinde mezara kadar dosttur. Sayın Cumhurbaşkanımızda Bayburt’a dost dedi. Gerçekten dost dedi. Bağrına bastı, benimsedi. Bizde onu benimsedik. Biz referandumda tavrımız ortaya koyduk” diye konuştu. 

Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim