Köprü üzerinde projeyi inceleyen ikili yetkililerden bilgi alarak çeşitli talimatlar verdi. Burada halk oyunları gösterisini de izleyen iki bakan, daha sonra Bayburt Valiliği’ne geçerek valilik şeref defterini imzalayarak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Bakan Eroğlu burada yaptığı açıklamada Bayburt’un 16 Nisan’da ‘evet’ rekoru kırdığını belirterek Bayburt halkına teşekkür etti. 

Bayburt’ta bir çok yatırımın temelini bugün atacaklarını ifade eden bakan Eroğlu şunları kaydetti: "Bugün Bayburt’ta hasretle beklenen Kırklartepe Barajı’nın temelini atacağız. Bunun yanında 13 tane daha tesisin temelini atıyoruz. Toplam 14 tesisin temelini atacağız. Bu yatırımların toplam bedeli 113 milyon TL. bunun yanında 6 tane daha müjdeyle geldik. Ben Bayburt’a her yıl geliyorum. Geçtiğimiz 6 Kasım’da geldiğimizde 62 müjde verdik. 402 milyon TL. bugünde 6 müjdeyle geldik. Toplam 68 proje ve 415 milyon TL. kısa zamanda 27 tanesini tamamladık. Gerisi de şu anda yapım aşamasında. Ayrıca bugün orman ve meteorolojinin müjdeleri var. Orman teşkilatımız inşallah burada muazzam bir ağaçlandırma yapacak. Bu yıl 11 bin 710 dekar arazide çalışma yapacak. 1 milyon fidan üretilecek ayrıca burada. ORKÖY kredileri veriyoruz. Ayrıca 5 bin orman getirici orman kapsamında iki köye 5 bin adet badem ve kuşburnu fidan dikilerek vatandaşlara dağıtacağız.”

Memleketi Bayburt’a ziyaretinden ötürü Bakan Eroğlu'na teşekkür eden Maliye Bakanı Naci Ağbal ise şunları söyledi: “İnşallah sizlerin yapacağı bu yatırımlar sayesinde Bayburt hem kent olarak silueti değişecek. Özellikle Çoruh Geçişi Projesi Bayburt’un geleceği için son derece hayati bir proje. Bugün siz projeyi yerinde incelediniz ve projeyi daha ileri noktaya taşıyacak talimatlar verdiniz. Bu temelini atacağınız projelerde, başta baraj projeleri olmak üzere Bayburt’ta tarım ve hayvancılığa önemli katkılar verecek projeler olacak” dedi. 
 

Editör: TE Bilisim